Valnötspasta

Pasta, valnötter, parmesan och citron ja där har du ingredienserna till denna valnötspasta. Valnötter, citron och persilja mixas till en härlig kräm tillsammans med olivolja. Koka spaghetti och vänd ner valnötskrämen tillsammans med parmesan för extra krämighet. Toppa med rucola och njut en god och snabblagad pastamåltid.

Ingredienser
4 portioner
3 dl valnötter
1/2 citron
2 vitlöksklyftor
1 kruka persilja
1/2 dl olivolja
salt
svartpeppar
4 port spaghetti
1 dl kokvatten från spaghettin
2 dl finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
Serveringsförslag
rucola
parmesan eller annan lagrad hårdost
valnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi2635 KJ / 630 kCal
Fett34 g
Salt1 g
Kolhydrater52 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott att blanda i smörstekt svamp och lite grädde.
Carolin
2023-11-03Väldigt gott! Tog mer pastavatten för att få det krämigare. Stekte halloumi till pga hungriga tonåringar. Kommer laga detta igen!
Irene
2022-04-04Jätte gott och lätt lagat !
Katarina
2021-12-15