Brytbröd med ost och valnötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Brytbröd med ost och valnötter

Rustikt brytbröd bakat på vetemjöl jäst och mjölk. Brödet har en fantastisk smak av parmesan och är fyllt med hackade valnötter och pinjekärnor. Ett gott matbröd till soppa, att äta till en sallad eller som mellanmål.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula ner jäst i en bunke och rör ut den med kall mjölk eller vatten. Rör ner salt, olja, riven lagrad ost (gärna parmesan) och grovt hackade valnötter eller hela pinjekärnor.
  2. Tillsätt det mesta av vetemjölet och arbeta degen ca 5 minuter. Låt den jäsa övertäckt ca 1 timme i kylskåp.
  3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den ev. med resten av mjölet. Dela degen i 25 bitar och forma till runda bullar. Lägg dem tätt på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl på bullarna. Jäs övertäckt ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt bullarna svalna på galler. Servera brödet till t.ex. soppa, sallad eller som mellanmål. Brödet går bra att frysa, värm det då gärna efter upptining.

För alla

Brödet innehåller gluten, laktos, ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk eller vatten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 (lysozym), kan finnas i parmesan.

Ingredienser

Portioner: 25 bröd
  • 25 g jäst
  • 5 dl kall mjölk eller vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 2 1/2 dl riven lagrad ost (gärna parmesan)
  • 2 dl grovt hackade valnötter eller hela pinjekärnor
  • ca 11 dl vetemjöl
Lägg till i inköpslistan