Brytbröd med ost och valnötter

Betyg 4.1 av 5.
46 personer har röstat
6
Brytbröd med ost och valnötter

Rustikt brytbröd bakat på vetemjöl jäst och mjölk. Brödet har en fantastisk smak av parmesan och är fyllt med hackade valnötter och pinjekärnor. Ett gott matbröd till soppa, att äta till en sallad eller som mellanmål.

Brytbröd med ost och valnötter

Ingredienser

25 bröd
25 g  jäst
5 dl  kall mjölk eller vatten
2 tsk  salt
2 msk  olja
2 - 2 1/2 dl  riven lagrad ost (gärna parmesan)
2 dl  grovt hackade valnötter eller hela pinjekärnor
ca 11 dl  vetemjöl

För alla

Brödet innehåller gluten, laktos, ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk eller vatten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 (lysozym), kan finnas i parmesan.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
46 personer har röstat

Kommentarer

Jättegoda bullar som var enkla att göra. Jag använde vanlig lagrad ost. Blev snabbt en favorit hos oss.

Irene

2023-02-27

Supergott! Hela familjens favorit

Cecilia

2022-09-04

Jag använde västerbottensost istället för parmesan, blev supergott!

Ylva

2020-01-21

Testa liknande recept

Bröd med dadlar och valnötter
Betyg 4.2 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frukt- och nötbröd med fikon och aprikos
Betyg 4.6 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sätergläntans mustiga fruktbröd
Betyg 2.6 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chèvrebröd
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gjutjärnsbröd med valnötter
Betyg 3.5 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pasta med kyckling och pesto
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga