Brytbröd med ost och valnötter
Rustikt brytbröd bakat på vetemjöl jäst och mjölk. Brödet har en fantastisk smak av parmesan och är fyllt med hackade valnötter och pinjekärnor. Ett gott matbröd till soppa, att äta till en sallad eller som mellanmål.
Ingredienser
25 bröd
25 g jäst
5 dl kall mjölk eller vatten
2 tsk salt
2 msk olja
2 - 2 1/2 dl riven lagrad ost (gärna parmesan)
2 dl grovt hackade valnötter eller hela pinjekärnor
ca 11 dl vetemjöl
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegoda bullar som var enkla att göra. Jag använde vanlig lagrad ost. Blev snabbt en favorit hos oss.
Irene
2023-02-27Supergott! Hela familjens favorit
Cecilia
2022-09-04Jag använde västerbottensost istället för parmesan, blev supergott!
Ylva
2020-01-21