Krämig one pot pasta med tomat, vitlök och valnötter
Tillaga allt i samma kastrull. Snabbt, smidigt och framförallt enkelt, förutom att det blir supergott. Låt pastan koka i tomatsoppa med lite vitlök. Rör ner ärtor, mascarpone och spenat i kastrullen. One pot pastan toppar du till sist med parmesanost och krispiga valnötter.
Ingredienser
4 portioner
2 förp toscansk tomatsoppa (à 5 dl)
2 dl vatten
1 - 2 vitlöksklyftor
4 port pasta (gärna penne, 4 port motsvarar ca 300 g)
1 dl valnötter
2 dl finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
2 dl frysta gröna ärtor
1 dl mascarponeost eller crème fraiche
65 g färsk babyspenat
salt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bortsett från valnötterna tyckte vi att detta var jättegott! Lite krisp behövs så nästa gång tar jag någon mindre bitter nöt.
Cecilia
2024-07-01För geggigt.
Peter
2023-11-14Toppade även med vitlöksstekt svamp. Gott!
Christel
2023-02-11