Tillaga allt i samma kastrull. Snabbt, smidigt och framförallt enkelt, förutom att det blir supergott. Låt pastan koka i tomatsoppa med lite vitlök. Rör ner ärtor, mascarpone och spenat i kastrullen. One pot pastan toppar du till sist med parmesanost och krispiga valnötter.
Kontrollera noga innehållet i soppan.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri tomatsoppa. Byt mascarpone mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri tomatsoppa. Byt mascarpone/crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och byt parmesanosten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Recept i samarbete med Kelda.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Toppade även med vitlöksstekt svamp. Gott!
Christel
2023-02-11Enkelt och snabbt som en bra vardagsmiddag när det behöver gå fort. Vi tyckte inte att valnötterna gjorde så mycket extra men mycket parmesanost var gott. Tog också i lite chili explosion för lite hetta och sälta. Kan tänka mig att det går att blanda i vilka grönsaker man vill. Nästa gång testar jag med stekt halloumi till som någon tipsade om. Tror det blir godare än valnötter.
Karolina
2022-10-24Gott. Ganska såsigt så man kan gott ta mer pasta, ärtor och spenat. Tog i lite chiliflakes för mer smak. Serverade med rostat bröd som gnidits med vitlök. Stekt halloumi blir gott till om man vill ha mer tuggmotstånd
Jill
2022-10-17