Krämig one pot pasta med tomat, vitlök och valnötter

Tillaga allt i samma kastrull. Snabbt, smidigt och framförallt enkelt, förutom att det blir supergott. Låt pastan koka i tomatsoppa med lite vitlök. Rör ner ärtor, mascarpone och spenat i kastrullen. One pot pastan toppar du till sist med parmesanost och krispiga valnötter.

Ingredienser
4 portioner
2 förp toscansk tomatsoppa (à 5 dl)
2 dl vatten
1 - 2 vitlöksklyftor
4 port pasta (gärna penne, 4 port motsvarar ca 300 g)
1 dl valnötter
2 dl finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
2 dl frysta gröna ärtor
1 dl mascarponeost eller crème fraiche
65 g färsk babyspenat
salt
nymalen svartpeppar
Gör så här
00:18:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
12 stToscansk tomatsoppa heter nu mer ”Mustig tomatsoppa” lika god som tidigare 😁
Erik
Bortsett från valnötterna tyckte vi att detta var jättegott! Lite krisp behövs så nästa gång tar jag någon mindre bitter nöt.
Cecilia
För geggigt.
Peter
Toppade även med vitlöksstekt svamp. Gott!
Christel
Enkelt och snabbt som en bra vardagsmiddag när det behöver gå fort. Vi tyckte inte att valnötterna gjorde så mycket extra men mycket parmesanost var gott. Tog också i lite chili explosion för lite hetta och sälta. Kan tänka mig att det går att blanda i vilka grönsaker man vill. Nästa gång testar jag med stekt halloumi till som någon tipsade om. Tror det blir godare än valnötter.
Karolina
Gott. Ganska såsigt så man kan gott ta mer pasta, ärtor och spenat. Tog i lite chiliflakes för mer smak. Serverade med rostat bröd som gnidits med vitlök. Stekt halloumi blir gott till om man vill ha mer tuggmotstånd
Jill
Snabbt, enkelt och gott! Kommer lagas fler gånger.
Robin
Underbart gott!
Jeanette
Väldigt gott och enkelt
Mikael
Jättegott!!!
Lina