Krämig one pot pasta med tomat, vitlök och valnötter

Tillaga allt i samma kastrull. Snabbt, smidigt och framförallt enkelt, förutom att det blir supergott. Låt pastan koka i tomatsoppa med lite vitlök. Rör ner ärtor, mascarpone och spenat i kastrullen. One pot pastan toppar du till sist med parmesanost och krispiga valnötter.

Ingredienser
4 portioner
2 förp toscansk tomatsoppa (à 5 dl)
2 dl vatten
1 - 2 vitlöksklyftor
4 port pasta (gärna penne, 4 port motsvarar ca 300 g)
1 dl valnötter
2 dl finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
2 dl frysta gröna ärtor
1 dl mascarponeost eller crème fraiche
65 g färsk babyspenat
salt
nymalen svartpeppar
Gör så här
00:18:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bortsett från valnötterna tyckte vi att detta var jättegott! Lite krisp behövs så nästa gång tar jag någon mindre bitter nöt.
Cecilia
2024-07-01För geggigt.
Peter
2023-11-14Toppade även med vitlöksstekt svamp. Gott!
Christel
2023-02-11