Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med nötter

Pasta med nötter är en lättlagad och god vegetarisk pasta för dig som älskar italiensk mat. Koka pastan och blanda med valnötter, parmesanost, olivolja, salt, svartpeppar, grädde och mjölk.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  2. Hacka nötterna grovt. Rosta dem lätt i en torr stekpanna ett par minuter.
  3. Häll av pastan men spara ca 1 dl (för 4 port) av kokvattnet. Blanda pasta, nötter, parmesan, några skedar av kokvattnet samt lite olivolja. Salta och peppra. Rör i grädden och mjölken om du vill ha det krämigare.
  4. Servera med en blandad sallad av t ex gröna blad, broccoli, tomater, olivolja och en liten nypa flingsalt. Avrunda gärna måltiden med färsk frukt eller fruktsallad.

För alla

Fri från gluten om lämplig specialpasta används.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ, byt mjölk och grädde mot mjölkfria produkter.
Gör äggfri: använd äggfri pasta, känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g pasta av valfri sort
  • 2 dl valnötter
  • 0,8 dl riven parmesanost
  • olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • ev 1 msk grädde
  • ev 1 msk mjölk
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?