Valnötsbröd med bönröra och italienska grönsaker

2
0
Valnötsbröd med bönröra och italienska grönsaker

Härlig grönsaksmacka med en spännande röra på kidneybönor på gott bröd med valnötter. Blanda rödlök, svamp, paprika, körsbärstomater och zucchini i stekpannan tills allt fått fin färg och toppa mackan med grönsaksfräset. Hugg in!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Valnötsbröd med bönröra och italienska grönsaker

Ingredienser

4 portioner
1/2 zucchini (à ca 150 g)
1 rödlök
1 gul paprika
50 g champinjoner
6 körsbärstomater
1 msk olivolja
2 tsk hackad färsk timjan
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 skivor bröd med valnötter

Bönröra

1 paket kokta kidneybönor (à 380 g)
2 msk olivolja
1 msk vatten
1 tsk balsamicosirap
1 tsk flytande honung
1/2 tsk rökt paprikapulver (smoked paprika)
3/4 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar

Till garnering

flingsalt
balsamicosirap
färsk timjan

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, om lämpligt bröd används.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1391 KJ / 333 kCal
Fett 14 g
Salt 319 g
Kolhydrater 35 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden