Spansk böncrème | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Spansk böncrème

Sugen på en smak av Spanien? Testa att blanda ihop en spansk crème på bönor och ha på mackan! Det blir en krämig smak av bönorna och du kan välja att antingen ha crèmen på smörgåsen eller som dipp.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av och skölj bönorna.
  2. Mixa bönor, citronjuice, olivolja, hackad chilifrukt och vitlök samt spiskummin i matberedaren till en krämig konsistens.
  3. Smaka av med salt och peppar.  Servera som dipp till bröd eller kex.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk kidneybönor
  • 1/2 dl citronjuice
  • 2 msk grön chilifrukt (spansk peppar)
  • 1 msk vitlök
  • 1/2 tsk spiskummin
Lägg till i inköpslistan