UNDER 30 MIN | Medel

Pasta med bön- och tomatsås och mozzarella

Barnmat ska smaka gott och det gör verkligen den här vegorätten. Såsen görs av zucchini, krossade tomater och kidneybönor. Smaksättningen drar åt det italienska köket med vitlök och basilika. Till den härligt doftande såsen serverar du makaroner och krämig mozzarella.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 som barnmatsportion portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för barn mellan 12-18 månader.

  1. Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Riv zucchinin grovt och fräs den i olivoljan i en stekpanna utan att den tar färg. Pressa i vitlöken och rör i krossade tomater, bönor och basilika. Låt sjuda ca 5 minuter.
  4. Skär mozzarellan i bitar och servera till pastasåsen och makaronerna.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria makaroner.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: välj äggfria makaroner.

Ingredienser

Portioner: 4 som barnmatsportion
  • 2 dl makaroner
  • 80 g kidneybönor
  • 200 g zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 2 dl krossade tomater med basilika
  • 1/2 tsk torkad basilika
  • 1/2 förp mozzarella (à 125 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 818 kJ / 196 kCal