Gjutjärnsbröd med valnötter
Det här gjutjärnsbrödet är ett riktigt proffsbröd! Enda kruxet är att du behöver en gjutjärnspanna. Färsk rågsurdeg finns att köpa på burk i butik. Spana i kyldisken. Valnötterna ger brödet extra god smak och skönt tugg.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014
Ingredienser
1 bröd
3 dl vetemjöl special
2 1/2 dl rågsikt
1/2 tsk torrjäst
1 1/2 tsk salt
1 dl valnötter
2 msk färsk rågsurdeg
3 1/2 dl kallt vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Riktigt gott bröd kommer absolut göra det igen. Tror dock även jag får antingen dubbla eller göra en och en halv sats nästa gång. för som några av er andra har sagt så är nog min gryta lite större. Sen hittade jag inte färsk rågsurdeg i min butik. Så jag testade samma mängd fast torrsurdeg istället och det funkade enligt mig bra.
Fia
2022-01-14Ett riktigt favoritbröd. Jag brukar ta en och en halv sats i min gryta och ha inne brödet i ca 1h med lock och 20-25 minuter utan lock. Lika gott varje gång.
Malin
2021-10-2020210328 Jag håller med Mätta och Anette Nyman! Blev ett bröd som vi slängde bort direkt! Det blev aldrig någon fart på jäsningen ! Jag undrar om det är rätt ingredienser, degen var hela tiden väldigt lös och jag följde receptet och läste noggrant och exakt!
Pia
2021-03-28