Gjutjärnsbröd med valnötter

Betyg 3.5 av 5.
48 personer har röstat
12
Gjutjärnsbröd med valnötter

Det här gjutjärnsbrödet är ett riktigt proffsbröd! Enda kruxet är att du behöver en gjutjärnspanna. Färsk rågsurdeg finns att köpa på burk i butik. Spana i kyldisken. Valnötterna ger brödet extra god smak och skönt tugg.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Gjutjärnsbröd med valnötter

Ingredienser

1 bröd
3 dl vetemjöl special
2 1/2 dl rågsikt
1/2 tsk torrjäst
1 1/2 tsk salt
1 dl valnötter
2 msk färsk rågsurdeg
3 1/2 dl kallt vatten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
48 personer har röstat

Kommentarer

Riktigt gott bröd kommer absolut göra det igen. Tror dock även jag får antingen dubbla eller göra en och en halv sats nästa gång. för som några av er andra har sagt så är nog min gryta lite större. Sen hittade jag inte färsk rågsurdeg i min butik. Så jag testade samma mängd fast torrsurdeg istället och det funkade enligt mig bra.

Fia

2022-01-14

Ett riktigt favoritbröd. Jag brukar ta en och en halv sats i min gryta och ha inne brödet i ca 1h med lock och 20-25 minuter utan lock. Lika gott varje gång.

Malin

2021-10-20

20210328 Jag håller med Mätta och Anette Nyman! Blev ett bröd som vi slängde bort direkt! Det blev aldrig någon fart på jäsningen ! Jag undrar om det är rätt ingredienser, degen var hela tiden väldigt lös och jag följde receptet och läste noggrant och exakt!

Pia

2021-03-28

Testa liknande recept

Baka bröd med baljväxter
Betyg 4.1 av 5.
229 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Valnötsbröd
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pitabröd
Betyg 2.5 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brytbröd med havre och råg
Betyg 4 av 5.
135 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sommarfrallor
Betyg 3.1 av 5.
237 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sirapslimpa
Betyg 4.5 av 5.
73 personer har röstat
Över 60 min att tillaga