Vallmofrallor

Frallor med vallmofrön sätter guldkant på frukosten! Med en deg som inte behöver knådas är dessa frallor extra lätta att slänga ihop. Gör jobbet kvällen innan så har du goda frallor lagom till frukosten.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022

Gör så här
08:00:00
01:00:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per styck på torrvikten.
Energi523 KJ / 125 kCal
Fett3 g
Salt0.7 g
Kolhydrater22 g
Protein3 g
Kommentarer
14 stJättegoda frallor! Degen lite kladdig när man bakar ut den, men ett enkelt recept med en lagom mängd till frukost även om man inte är många. Blanda på kvällen, nybakt på morgonen när man ska se Vasaloppet och annan morgontidig sport eller har nattgäster. Klar favorit!
Robert
Först gav jag receptet en stjärna för att jag hade varken rätt mängd jäst eller rätt mjöl. Efter jag ändrade till 12gr jäst och vetemjöl special så blev frallorna jättebra. Nyckeln är att frallorna MÅSTE bakas med vetemjöl special annars går det inte och de blir platta och inte fluffiga. Ekologiskt vetemjöl funkar inte heller. Måste vara special. Sen är det att det måste vara exakt 12gr jäst och inte mer eller mindre. Tack för de goda frallorna.
Vandad
Står att bullarna ska stå i ugnen för 10-15 minuter. Nu har mina varit i ugnen på 225 grader i mer än 25 minuter och absolut ingen färg på de. Dessutom är degen otroligt löst och jag har till och med använt 50gr jäst. Tycker inte receptet är någon höjdare tyvärr.
Vandad
Hej Vandad! Detta recept är gjort för att kalljäsa över natten då används endast 12 g jäst. Degen kan ha blivit överjäst när du använt mer jäst. Hoppas du vill prova igen eller om du vill testa något av dessa recept https://www.ica.se/recept/frallor/ Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Enkla och fantastiskt goda frallor till en lite lyxigare helgfrukost.
Robert
Måtten stämmer trots mångas kommentarer. Degen är kladdig, men gick att forma med mjölade händer. Tyckte dock att de var lite tråkiga i smaken.
Miriam
Lös deg som bara går att forma med hjälpa av redskap, behöver mjöl både på bakbord och ovanpå. Är ICAs Vetemjöl special boven? Tycker att alla degar med detta mjöl blir lösa, har även hört samma undran från andra. Räcker det att röra degen, behöver den inte gå i assistent en längre stund?
Ulla
Degen är alldeles för kladdig. Kanske för att jag jäste endast 8 h och inte över natten, men den kändes lös redan när jag satte in jämfört med andra kalljästa recept. Jag använde köksvåg och tillsatte även rikligt med mjöl vid utbakningen. Andra kalljästa recept från Ica tex rågfrallor med bönor eller rågfrallor med rivna morötter funkar betydligt bättre.
Ingrid
I början när jag bakade på kalljäst hade jag svårt för att det inte blev en "deg". Nu bakar jag nästan uteslutande på kalljäst.... Och älskar att inte behöva knåda eller rulla. Ingen risk för torrt bröd... Ser dock till att ha rikligt med mjöl på bakbordet när jag stjälper upp smeten.. Men rullar inte in mjölet utan har det bara i botten för att smidigt få lös degbitarna jag skurit till :)
Helena
Stämmer det verkligen med 12gram färsk jäst?
Natalie
Hej Natalie! Ja, 12 g stämmer. Frallorna ska jäsa i kylen (=kalljäsa) under en längre tid (minst 8 timmar eller över natten) och då räcker det med så lite jäst. 😊 Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
ICA-köket
Degen blir jättelös efter jäsning så jag undrar om ni angett fel mått på någon mjölsort. Är helt omöjligt att rulla bullar av degen. Bullarna blir väldigt platta men det kanske beror på att det ska i mer mjöl.
Pauline
Hej Pauline! Mängderna är helt rätt i receptet. Degen blir något lösare än vad du och många andra kanske är vana vid. Vi har nu förtydligat i receptet att man ska forma till frallor, rulla till frallor kan vara svårt men på ett mjölat bakbord går det att forma degen till frallor. Var lite lätt om handen när du gör det så ska det gå bra! Det går också bra att kubba (skära med en kniv eller en bakskrapa) degen till frallor om du tycker degen är för lös att jobba med. Om du tycker att frallorna är svåra att flytta på så ta hjälp av en stekspade. Den lösa degen gör att frallorna blir så där härligt saftiga och luftiga. 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket