Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kalljästa rågfrallor med bönor

Rör ihop degen på kvällen så går det snabbt att få nybakta frallor på morgonen. De kalljästa rågfrallorna är toppen att bjuda bönskeptiska barn på och de blir både mer hälsosamma och saftiga av fiberrika bönor.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 20 st frallor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av väl. Mixa dem slätt med vattnet.
  2. Rör ut jästen i blandningen. Tillsätt alla övriga ingredienser. Rör ihop till en slät och lite kladdig deg. Låt jäsa övertäckt i kylskåpet över natten eller ca 12 timmar.
  3. Ta fram degen och häll ut den på en mjölad bänk. Dra försiktigt ut degen – knåda inte. Skär i 20 bitar och lägg dem på 2  bakpappersklädda plåtar (för 20 st).
  4. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur ca 1 timme eller tills de jäst till ungefär dubbel storlek.
  5. Sätt ugnen på 225°C.
  6. Grädda en plåt åt gången i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna på galler.

För alla

Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 20 st frallor
  • 2 förp kokta vita bönor eller kikärter (à 380 g)
  • 4 dl kallt vatten
  • 12 g färsk jäst
  • 2 dl grovt rågmjöl (2 dl motsvarar ca 110 g)
  • 8 dl vetemjöl special (7 dl motsvarar ca 420 g)
  • 1 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • mjöl till utbakning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?