Kalljästa rågfrallor med bönor

Rör ihop degen på kvällen så går det snabbt att få nybakta frallor på morgonen. De kalljästa rågfrallorna är toppen att bjuda bönskeptiska barn på och de blir både mer hälsosamma och saftiga av fiberrika bönor.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Ingredienser
ca 20 st frallor
2 förp kokta vita bönor eller kikärter (à 380 g)
4 dl kallt vatten
12 g färsk jäst
2 dl grovt rågmjöl (2 dl motsvarar ca 110 g)
7 - 8 dl vetemjöl special (7 dl motsvarar ca 420 g)
1 msk honung
2 msk olivolja
2 tsk salt
mjöl till utbakning
För alla
Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Goda bullar, men kompakta & de jäste dåligt.
Gabriella
2023-01-22Bröden jäste dåligt så blev platta. Smaken är ok men det finns roligare recept!
Karin
2022-11-06Snabb fråga: färska jästpaket väger 50g. Ska man bara använda ~1/5 av ett paket? Eller menar ni torrjäst där en påse är ~12g? Tack!
Lisa
2022-06-05