Kalljästa rågfrallor med bönor

38
13
Kalljästa rågfrallor med bönor

Rör ihop degen på kvällen så går det snabbt att få nybakta frallor på morgonen. De kalljästa rågfrallorna är toppen att bjuda bönskeptiska barn på och de blir både mer hälsosamma och saftiga av fiberrika bönor.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Kalljästa rågfrallor med bönor

Ingredienser

ca 20 st frallor
2 förp kokta vita bönor eller kikärter (à 380 g)
4 dl kallt vatten
12 g färsk jäst
2 dl grovt rågmjöl (2 dl motsvarar ca 110 g)
7 - 8 dl vetemjöl special (7 dl motsvarar ca 420 g)
1 msk honung
2 msk olivolja
2 tsk salt
mjöl till utbakning

För alla

Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Lisa

2022-06-05

Snabb fråga: färska jästpaket väger 50g. Ska man bara använda ~1/5 av ett paket? Eller menar ni torrjäst där en påse är ~12g? Tack!

Sonja

2022-04-17

Om jag istället låter degen jäsa i rumstemperatur, kan jag halvera jästiden då?

Ingrid

2022-02-04

Alldeles utmärkt. Går bra att köra rågsikt (dvs 40/60) för ett lite grövre bröd. Jag tar även i lite rågkross. Brödet blir saftigt och är gott även dagen efter.