Kalljästa rågfrallor med bönor
Rör ihop degen på kvällen så går det snabbt att få nybakta frallor på morgonen. De kalljästa rågfrallorna är toppen att bjuda bönskeptiska barn på och de blir både mer hälsosamma och saftiga av fiberrika bönor.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017
Ingredienser
ca 20 st
2 förp kokta vita bönor eller kikärter (à 380 g)
4 dl kallt vatten
12 g färsk jäst
2 dl grovt rågmjöl (2 dl motsvarar ca 110 g)
7 - 8 dl vetemjöl special (7 dl motsvarar ca 420 g)
1 msk honung
2 msk olivolja
2 tsk salt
mjöl till utbakning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vad är vitsen med specialmjöl då man bara ska röra ihop degen? Specialmjöl ska ju bearbetas länge.
Vanja
2023-12-20Goda bullar, men kompakta & de jäste dåligt.
Gabriella
2023-01-22Bröden jäste dåligt så blev platta. Smaken är ok men det finns roligare recept!
Karin
2022-11-06