Kalljästa rågfrallor med bönor

20
8
Kalljästa rågfrallor med bönor

Rör ihop degen på kvällen så går det snabbt att få nybakta frallor på morgonen. De kalljästa rågfrallorna är toppen att bjuda bönskeptiska barn på och de blir både mer hälsosamma och saftiga av fiberrika bönor.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Kalljästa rågfrallor med bönor

Ingredienser

ca 20 st frallor
2
förp kokta vita bönor eller kikärter (à 380 g)
4 dl
kallt vatten
12 g
färsk jäst
2 dl
grovt rågmjöl (2 dl motsvarar ca 110 g)
7 - 8 dl
vetemjöl special (7 dl motsvarar ca 420 g)
1 msk
honung
2 msk
olivolja
2 tsk
salt
-
mjöl till utbakning

För alla

Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Rigmor

2021-01-23

Rigmor Lätta att göra och supergoda.

Anna

2020-05-11

Jättegoda, går åt som smör i solsken! Känns tungt lyxiga. Upplever att receptet stämmer, men har nog haft i lite lite mer mjöl. Smidigt att bara tippa ut degen och skära bitarna till lagom storlek. Brukar göra dubbel sats.

Maria

2020-05-10

Det här är riktig goda frallor. Men dom är lite svåra att få att jäsa. Jag följde tipset med att låta dom jäsa i rumstemperatur 30 min innan kylen och det fungerade mycket bra. Om man har en rejäl assisten eller matberedare kan man lika gärna göra dubbel sats på en gång. Dom går åt!

Testa liknande recept