Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kuvertbröd

Kuvertbröden är bedårande, matiga bullar som innehåller bland annat mjöl, smör, mjölk, jäst och salt. Forma degen till små bullar och klipp ett kryss i varje bulle. Pensla bullarna med ägg för en vacker yta och strö över vallmofrön innan gräddning.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 24 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret eller margarinet. Tillsätt mjölk och ljumma till 37°C.
  2. Mät upp och häll i socker och salt. Smula i jästen. Rör med trägaffel tills jästen löst sig.
  3. Mät upp och häll i den mindre mängden mjöl. Rör ner mjölet med trägaffel.
  4. Arbeta därefter degen med elvispens degkrokar. Arbeta i 5 minuter - ta tid - tills degen blir seg, men fortfarande ska den vara ganska lös. Strö lite mjöl över degen. Lägg på en bakduk. Låt jäsa i 30 minuter. Degen ska ha höjt sig rejält och blivit nästan dubbelt så stor.
  5. Häll upp degen på mjölad bänk eller bakbord. Knåda några tag. Dela degen först i två halvor, därefter i fjärdedelar, åttondelar och till slut i 24 bitar (för 24 st). Rulla till bullar. Jäs under bakduk i 30 minuter.
  6. Värm ugnen till 250°C.
  7. Klipp ett kryss i varje bulle. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.
  8. Grädda i 8-10 minuter.

Ingredienser

Portioner: 24 st
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 paket jäst (à 50 g)
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk socker
  • 2 tsk salt
  • ca 12 1/2 dl vetemjöl
Pensling
  • vallmofrön
  • 1 ägg
Lägg till i inköpslistan