Vallmofrallor
Frallor med vallmofrön sätter guldkant på frukosten! Med en deg som inte behöver knådas är dessa frallor extra lätta att slänga ihop. Gör jobbet kvällen innan så har du goda frallor lagom till frukosten.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
Ingredienser
20 portioner
12 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
2 dl grovt rågmjöl (2 dl motsvarar ca 120 g)
7 - 8 dl vetemjöl special (7-8 dl motsvarar ca 420-480 g)
1 msk honung
2 msk olivolja
2 tsk salt
vallmofrön (till topping)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per styck på torrvikten.
Energi523 KJ / 125 kCal
Fett3 g
Salt0.7 g
Kolhydrater22 g
Protein3 g
Kommentarer
Jättegoda frallor! Degen lite kladdig när man bakar ut den, men ett enkelt recept med en lagom mängd till frukost även om man inte är många. Blanda på kvällen, nybakt på morgonen när man ska se Vasaloppet och annan morgontidig sport eller har nattgäster. Klar favorit!
Robert
2024-03-03Först gav jag receptet en stjärna för att jag hade varken rätt mängd jäst eller rätt mjöl. Efter jag ändrade till 12gr jäst och vetemjöl special så blev frallorna jättebra. Nyckeln är att frallorna MÅSTE bakas med vetemjöl special annars går det inte och de blir platta och inte fluffiga. Ekologiskt vetemjöl funkar inte heller. Måste vara special. Sen är det att det måste vara exakt 12gr jäst och inte mer eller mindre. Tack för de goda frallorna.
Vandad
2023-08-02Står att bullarna ska stå i ugnen för 10-15 minuter. Nu har mina varit i ugnen på 225 grader i mer än 25 minuter och absolut ingen färg på de. Dessutom är degen otroligt löst och jag har till och med använt 50gr jäst. Tycker inte receptet är någon höjdare tyvärr.
Vandad
2023-06-16Hej Vandad! Detta recept är gjort för att kalljäsa över natten då används endast 12 g jäst. Degen kan ha blivit överjäst när du använt mer jäst. Hoppas du vill prova igen eller om du vill testa något av dessa recept https://www.ica.se/recept/frallor/ Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-06-16