Rosmarindoftande rödbetsvåffla med fetaost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rosmarindoftande rödbetsvåffla med fetaost

Ett charmigt och snabblagat recept på rosmarindoftande rödbetsvåffla med fetaost. Du gör det av bland annat rödbeta, ägg, mjöl, mjölk, fetaost och ruccola. De färgglada våfflorna passar utmärkt att servera som förrätt!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda pepparroten med honungen.
  2. Skala och riv rödbetan grovt. Smält smöret. Skilj äggulor och vitor. Vispa vitorna hårt och ställ kallt. Blanda båda mjölsorterna med bakpulvret.
  3. Vispa ihop äggulor och mjölk. Blanda i mjölblandningen, rödbeta, rosmarin, smält smör och socker.
  4. Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna.
  5. Grädda våfflor i smörat våffeljärn. Skär dem i hjärtan eller mindre bitar.
  6. Skär osten i tärningar.
  7. Servera våfflan med ruccola och tärnad ost. Ringla över lite av pepparrotshonungen.

För alla

Rätten innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk. En viss mängd laktos kan ev tålas i fetaosten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 färsk rödbeta (à 100 g)
  • 2 msk riven pepparrot
  • 3 msk flytande honung
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 msk finhackad rosmarin
  • 1 tsk rörsocker
  • 150 g fetaost
  • 1/2 påse ruccola (à 70 g)
  • smör
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1785 kJ / 427 kCal
Läs mer om näringsvärden