Rosmarindoftande rödbetsvåffla med fetaost

Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
3
Rosmarindoftande rödbetsvåffla med fetaost

Ett charmigt och snabblagat recept på rosmarindoftande rödbetsvåffla med fetaost. Du gör det av bland annat rödbeta, ägg, mjöl, mjölk, fetaost och ruccola. De färgglada våfflorna passar utmärkt att servera som förrätt!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010

Rosmarindoftande rödbetsvåffla med fetaost

Ingredienser

4 portioner
1   färsk rödbeta (à 100 g)
2 msk  riven pepparrot
3 msk  flytande honung
50 g  smör
2   ägg
1 1/2 dl  vetemjöl
1/2 dl  grahamsmjöl
1 tsk  bakpulver
2 1/2 dl  mjölk
1 msk  finhackad rosmarin
1 tsk  rörsocker
150 g  fetaost
1/2   påse rucola (à 70 g)
smör

För alla

Rätten innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk. En viss mängd laktos kan ev tålas i fetaosten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Ljuvligt gott!

Carina

2022-06-18

Supergott@

Anita

2019-06-01

Jag vill läsa komnentarerna!!!

Ida

2019-03-18

Hej Ida! Just detta recept hade inga kommentarer innan din kom. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2019-03-18

Näringsvärde per portion

Energi1785 KJ / 427 kCal

Testa liknande recept

Ostvåfflor
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Belgiska chokladvåfflor
Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Våfflor med gravad lax och hovmästarsås
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Brunchvåffla med pocherat ägg och hollandaisesås
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokosvåfflor
Betyg 2.5 av 5.
89 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Frasvåffla med rensteksröra
Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga