Enkelt och gott recept på veganska våfflor. Receptet är glutenfritt, mjölkfritt och äggfritt. Servera de mumsiga våfflorna nygräddade med sylt, bär och mjölk- och äggfri glass eller växtbaserad grädde!
Ingredienser
6 st
3 1/2 dl naturlig glutenfri mix
1 tsk bakpulver
1 tsk socker
2 1/2 dl sojadryck el rismjölk
2 1/2 dl kallt vatten
1/2 dl mjölkfritt flytande margarin
Till servering
mjölk- och äggfri glass
växtbaserad vispbar grädde
sylt eller bär
För alla
Kontrollera noga innehållet i mjölmixen. Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Om man vill ha chokladvåfflor kan man blanda ner 1 dl kakao i de torra ingredienserna (för 6 st).
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 3.5 av 5.
7474 personer har röstat
15 st
Kommentarer
Frasiga och goda våfflor.
Bästa receptet jag provat!
Madeleine
2022-03-19
Håller med funkar inte alls bränner vid hela tiden, trots smör mellan varje lagg på järnet ( som dessutom är i teflon). Värdelöst recept
Jan
2021-04-05
Förstår inte alls vad kommentarerna nedan syftar på. Gick super att göra dessa!
Kommentarer
Frasiga och goda våfflor. Bästa receptet jag provat!
Madeleine
2022-03-19Håller med funkar inte alls bränner vid hela tiden, trots smör mellan varje lagg på järnet ( som dessutom är i teflon). Värdelöst recept
Jan
2021-04-05Förstår inte alls vad kommentarerna nedan syftar på. Gick super att göra dessa!
Elinore
2020-03-25