Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Örtig torsk med potatismos

En middagsfavorit kan det här säkert bli. Potatismos och torsk som bakas i ugnen med ett täcke av basilika, vitlök och ströbröd.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Potatismos: Skala och koka potatisen i saltat vatten. Värm mjölken. Häll av vattnet från potatisen. Mosa den tillsammans med mjölken och matfettet till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och peppar.
  4. Örtblandning: Skala och finhacka vitlöken. Strimla basilikan. Blanda vitlök, basilika, ströbröd och olja.
  5. Lägg torsken i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
  6. Toppa varje fiskbit med örtblandningen.
  7. Tillaga mitt i ugnen ca 10 minuter.
  8. Koka ärterna i saltat vatten. Skala och riv morötterna. Skiva citronen.
  9. Servera fisken med mos, ärter, riven morot och citronskivor.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: Använd smör och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt smör och byt ut mjölken mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 520 g torskfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 dl gröna ärter
  • 2 morötter
  • 1/2 citron
Potatismos
  • 1 kg mjölig potatis
  • ca 2 1/2 dl mjölk 3 %
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
Örtblandning
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2328 kJ / 556 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer