Örtig torsk med potatismos
En middagsfavorit kan det här säkert bli. Potatismos och torsk som bakas i ugnen med ett täcke av basilika, vitlök och ströbröd.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2012
Ingredienser
4 portioner
520 g torskfilé
1/2 tsk salt
1 krm peppar
3 dl gröna ärtor
2 morötter
1/2 citron
Potatismos
1 kg mjölig potatis
ca 2 1/2 dl mjölk 3 %
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
Örtblandning
1 vitlöksklyfta
1 kruka basilika
1 dl ströbröd
1 msk olja
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: Använd smör och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt smör och byt ut mjölken mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2328 KJ / 556 kCal
Fett14.6 g
Kolhydrater66 g
Protein34.8 g
Kommentarer
Hej Veronica! Nu är inköpslistan uppdaterad på Billiga veckan, v 24. Ber om ursäkt för att det hade missats. Det finns även en inköpslista till varje recept här på webben som man också kan använda.
Redaktionen
2012-06-14Är det nån mer än jag som märkt att det fattas mycket på inköpslistan som ska finnas med i recepten. T ex basilika som skulle varit med i denna rätten. Det var även varit citron o körsbärstomater.
Veronica
2012-06-13