Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Ugnsstekt potatis med bacon

Potatis passar till det mesta och går att äta året om. Möjligheterna över hur du ska tillaga potatisen är dessutom oändliga. Varför inte testa att steka skivade potatisar i ugnen och sedan toppa med lite bacontärningar? Supergott!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skölj potatisen väl och torka av den med en handduk. Skär potatisen längs med, i halvor, och lägg i en stor skål.
  3. Skala, dela och strimla löken. Grovkrossa vitlöken. Blanda de båda löksorterna med potatisen. Tillsätt olja, salt och peppar och blanda väl. Bre ut allt på en ugnsplåt. Vänd potatisens snittytor uppåt.
  4. Tillaga i ugnen ca 25 minuter eller tills potatisen fått fin färg. Strö över bacontärningarna efter halva tillagningstiden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg delikatesspotatis (i tråg)
  • 1 stor gul lök
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl mild olivolja
  • 2 tsk finkornigt havssalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 ask tärnad bacon (à 150 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1220 kJ / 290 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden