Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammlever med lök- och gräddsås

Ett mättande och gott recept på lammlever med lök- och gräddsås! Du gör det av bland annat lamm- eller ungnötslever, lök, bacon, grädde och kapris. Servera tillsammans med kokt potatis och smakrika rårörda lingon!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär levern i cm-tjocka skivor. Bryn i smör på båda sidorna. Krydda med salt och peppar.
  3. Skala och hacka löken. Strimla baconet. Fräs lök och bacon.
  4. Smörj en ugnssäker form och lägg i levern. Blanda lök, bacon, grädde och kapris och häll det över levern. Strö ströbröd över.
  5. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
  6. Servera med kokt potatis, rårörda lingon och ev rödbetor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på ströbrödet.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde, laktosfritt matfett och mjölkfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning. Använd mjölkfritt matfett och mjölkfritt ströbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g lamm- eller ungnötslever
  • smör till stekning
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 2 stora gula lökar
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 3 dl grädde
  • 1/2 dl kapris
  • 1 msk ströbröd
Till servering
  • kokt potatis
  • rårörda lingon
  • ev inlagda rödbetor
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!