Lammlever med lök- och gräddsås

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Lammlever med lök- och gräddsås

Ett mättande och gott recept på lammlever med lök- och gräddsås! Du gör det av bland annat lamm- eller ungnötslever, lök, bacon, grädde och kapris. Servera tillsammans med kokt potatis och smakrika rårörda lingon!

Lammlever med lök- och gräddsås

Ingredienser

4 portioner
500 g  lamm- eller ungnötslever
smör till stekning
2 krm  salt
1 krm  peppar
2   stora gula lökar
1   paket bacon (à 140 g)
3 dl  grädde
1/2 dl  kapris
1 msk  ströbröd

Till servering

kokt potatis
rårörda lingon
ev inlagda rödbetor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på ströbrödet.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde, laktosfritt matfett och mjölkfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning. Använd mjölkfritt matfett och mjölkfritt ströbröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Patésallad med bacon
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lingonfudge
Betyg 2.7 av 5.
109 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Morotspannkaka med bacon och äppellingon
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gjutjärnssallad med rödbetor och renskav
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Morotspannkaka med purjo och bacon
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga