Ugnsstekt parmesankyckling

Kycklingen blir supergod om du ugnssteker den tillsammans med en blandning av parmesan, cornflakes och italiensk kryddblandning. Servera din ugnsstekta parmesankyckling tillsammans med ris och en god sallad.

Gör så här
00:25:00
I näringsberäkningen ingår en bakad potatis.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2137 KJ / 510 kCal
Fett23.7 g
Kommentarer
10 stSupergott! Men var försiktig med första saltningen, parmesanen ger också sälta! Jag skivade stora filéer och gjorde många små knapriga bitar, godis-gott! Sen fick jag ösa ur lite smör ur formen för att det skulle torka upp mot slutet.
Charlotta
Min sambo och 6-åriga son åt som tokiga!!! Det var enkelt och gick snabbt att tillreda så det blir många fler gånger. En kall sås till är inte fel.
Charlotta
Mycket gott och enkelt. Gjorde kall sås på: 3 dl gräddfil, en stor finhackad rödlök, tre vitlöksklyftor och smaksatta med fransk senap, salt och svartpeppar.
Gunnar
En ny favorit! Kycklingen blev saftig och krispig på samma gång! Men cornflakesblandningen räcker till minst 6 filéer. Vi serverade bakpotatisen utan citron och kapris då det blev för mycket schnitzelkänsla. Gjorde istället en kall sås med lagom smak för barnen och ett extrakryddat aromsmör för oss vuxna. Vi kommer garanterat att göra detta igen!
Carina
Supergott !! Alla i familjen gillade det. Gjorde en egen kall sås på creme fraiche till bakpotatisen, och doppade filéerna i ägg ist för smör. Kanon !
Maria
Bara så gott! En perfekt rätt för barn. Doppade de skurna fileerna i ägg istf smör. Klickade över lite smör istället.
Kicki
Jag använde olivolja istället för smör. Mycket goda och saftiga fileer! Ris med lök och tomatröra gott till.
Lillemor
Mycket gott så testa gärna!
Linda
Det otroligt got och lättlagat. Värd är femman.
Remberto
Väldigt gott, hela familjen gillade detta. Jag gjorde med kycklingklubbor i stället och då kan smöret minskas en hel del. Kan säkert minskas till filén också.
Gabriella