Oxfilé med parmesanpotatis och Karljohanssvamp
Den här lyxiga, spektakulära och avancerade rätten bör avnjutas i sällskap av riktigt goda vänner. Mör oxfilé, smarrig parmesanpotatis, Karljohanssvamp och en krämig basilikasås kommer tillsammans att ge er en himmelsk matupplevelse!
Ingredienser
4 portioner
Parmesanpotatis
2 bakpotatisar
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 tsk hackad färsk eller torkad timjan
salt
svartpeppar
200 g potatis
2 msk smör eller margarin
3/4 dl mjölk
1/2 dl riven parmesan
Karljohansvamp
30 g torkad karljohanssvamp
1 msk olivolja
1 msk matfett
150 g färska haricots verts (bönor)
125 g salladslök
salt
peppar
Basilikasås
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
olivolja till stekning
1 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
3 dl hönsbuljong
1 dl grädde
1 tsk majsstärkelse
salt
peppar
1 kruka basilika
1 citron
Oxfilé
4 skivor oxfilé (à 150 g)
matfett till stekning
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det var en god maträtt. Såsen var den som uppskattades mest här hemma. Dottern hade kompis på besök och hon bad om Receptet, på såsen. Dok tog det lite tid att göra men kändes som en lyxig matträtt.
Sandra
2022-05-31Hur ska ni ha det med såsen? Ett ställe anger att basilika ska läggas i strax före servering. Senare i samma text står det att det kan göras några timmar före servering??
Catarina
2021-11-05Överspänt recept om man jämför den stora arbetsinsatsen med resultatet. Så tex är ugnstemperaturen alldeles för hög (stor risk för vidbränning).
Stig
2021-07-04Hej Stig! Alltid bra att hålla koll på ugnen, då inte all beter sig lika. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-07-06