Oxfilé med parmesanpotatis och Karljohanssvamp

36
15
Oxfilé med parmesanpotatis och Karljohanssvamp

Den här lyxiga, spektakulära och avancerade rätten bör avnjutas i sällskap av riktigt goda vänner. Mör oxfilé, smarrig parmesanpotatis, Karljohanssvamp och en krämig basilikasås kommer tillsammans att ge er en himmelsk matupplevelse!

Oxfilé med parmesanpotatis och Karljohanssvamp

Ingredienser

4 portioner

Parmesanpotatis

2 bakpotatisar
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 tsk hackad färsk eller torkad timjan
salt och svartpeppar
200 g potatis
2 msk smör eller margarin
3/4 dl mjölk
1/2 dl riven parmesan

Karljohansvamp

30 g torkad karljohanssvamp
1 msk olivolja
1 msk matfett
150 g färska haricots verts (bönor)
125 g salladslök
salt och peppar

Basilikasås

2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
olivolja till stekning
1 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
3 dl hönsbuljong
1 dl grädde
1 tsk majsstärkelse
salt och peppar
1 kruka basilika
1 citron

Oxfilé

4 skivor oxfilé (à 150 g)
matfett till stekning
salt och svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Sandra

2022-05-31

Det var en god maträtt. Såsen var den som uppskattades mest här hemma. Dottern hade kompis på besök och hon bad om Receptet, på såsen. Dok tog det lite tid att göra men kändes som en lyxig matträtt.

Catarina

2021-11-05

Hur ska ni ha det med såsen? Ett ställe anger att basilika ska läggas i strax före servering. Senare i samma text står det att det kan göras några timmar före servering??

Stig

2021-07-04

Överspänt recept om man jämför den stora arbetsinsatsen med resultatet. Så tex är ugnstemperaturen alldeles för hög (stor risk för vidbränning).

Redaktionen ICAse

2021-07-06

Hej Stig! Alltid bra att hålla koll på ugnen, då inte all beter sig lika. Hälsningar Michelle