Oxfilé med parmesanpotatis och Karljohanssvamp

Betyg 3.8 av 5.
36 personer har röstat
15
Oxfilé med parmesanpotatis och Karljohanssvamp

Den här lyxiga, spektakulära och avancerade rätten bör avnjutas i sällskap av riktigt goda vänner. Mör oxfilé, smarrig parmesanpotatis, Karljohanssvamp och en krämig basilikasås kommer tillsammans att ge er en himmelsk matupplevelse!

Oxfilé med parmesanpotatis och Karljohanssvamp

Ingredienser

4 portioner

Parmesanpotatis

2   bakpotatisar
1   vitlöksklyfta
2 msk  olivolja
1 tsk  hackad färsk eller torkad timjan
salt och svartpeppar
200 g  potatis
2 msk  smör eller margarin
3/4 dl  mjölk
1/2 dl  riven parmesan

Karljohansvamp

30 g  torkad karljohanssvamp
1 msk  olivolja
1 msk  matfett
150 g  färska haricots verts (bönor)
125 g  salladslök
salt och peppar

Basilikasås

2   schalottenlökar
1   vitlöksklyfta
olivolja till stekning
1 dl  vitt vin eller vitt matlagningsvin
3 dl  hönsbuljong
1 dl  grädde
1 tsk  majsstärkelse
salt och peppar
1   kruka basilika
1   citron

Oxfilé

4   skivor oxfilé (à 150 g)
matfett till stekning
salt och svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
36 personer har röstat

Kommentarer

Det var en god maträtt. Såsen var den som uppskattades mest här hemma. Dottern hade kompis på besök och hon bad om Receptet, på såsen. Dok tog det lite tid att göra men kändes som en lyxig matträtt.

Sandra

2022-05-31

Hur ska ni ha det med såsen? Ett ställe anger att basilika ska läggas i strax före servering. Senare i samma text står det att det kan göras några timmar före servering??

Catarina

2021-11-05

Överspänt recept om man jämför den stora arbetsinsatsen med resultatet. Så tex är ugnstemperaturen alldeles för hög (stor risk för vidbränning).

Stig

2021-07-04

Hej Stig! Alltid bra att hålla koll på ugnen, då inte all beter sig lika. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2021-07-06

Testa liknande recept

Grillad oxfilé
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås
Betyg 4.4 av 5.
90 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Helstekt oxfilé
Betyg 4.1 av 5.
200 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Biff med pepparsås och haricots verts
Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatispuré med karljohansvamp
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ragu på morot & karljohanssvamp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga