Syrade tomater med äpple och kålrabbi

4
0
Syrade tomater med äpple och kålrabbi

Är du en kålskeptiker? Prova grönsaksdiskens doldis – kålrabbi. Den är krispig, söt och har en mild kålsmak. Tillsammans med lök, tomater och äpple blir det här en härligt fräsch sallad med god sötsyrlig smak från ättikslagen.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Syrade tomater med äpple och kålrabbi

Ingredienser

6 portioner
250 g röda eller gula körsbärstomater
1 silverlök
1 grönt äpple
300 g kålrabbi
2 msk hackad bladpersilja

Ättikslag

1/2 dl ättiksprit (12 %)
1 1/2 msk strösocker
1 msk honung
3 1/2 dl vatten
1 1/2 msk salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer