Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Syrade tomater med äpple och kålrabbi

Är du en kålskeptiker? Prova grönsaksdiskens doldis – kålrabbi. Den är krispig, söt och har en mild kålsmak. Tillsammans med lök, tomater och äpple blir det här en härligt fräsch sallad med god sötsyrlig smak från ättikslagen.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop ättika, socker, honung, vatten och salt till lagen.
  2. Dela tomaterna i klyftor. Skala, dela och skiva löken tunt. Skala, kärna ur och skär äpplet i tunna skivor. Skala, dela och skiva kålrabbin.
  3. Blanda tomat, lök, äpple och kålrabbi med lagen. Låt dra några timmar före servering. Rör ner persiljan.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 250 g röda eller gula körsbärstomater
  • 1 silverlök
  • 1 grönt äpple
  • 300 g kålrabbi
  • 2 msk hackad bladpersilja
Ättikslag
  • 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 1/2 msk strösocker
  • 1 msk honung
  • 3 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 msk salt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer