Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Kycklingfiléer i marinad med grön sås

(9)
1-4 TIM | Avancerad
Kommentarer

En härligt god kycklingrätt som dessutom passar ypperligt att servera som buffé under bjudningar. Stek och marinera kycklingfiléer i en marinad av honung och örtkryddor och servera med en grön sås av basilikablad och bladpersilja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kycklingen: Stek kycklingfiléerna i matfettet i omgångar 8-10 min på varje sida eller tills de är genomstekta. Krydda med salt och peppar.
  2. Blanda alla ingredienserna till marinaden.
  3. Lägg de nystekta kycklingarna i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och låt de marinera någon timme. Vänd plastpåsen några gånger så att marinaden fördelas jämt över kycklingfiléerna. Lägg dem i kylskåp när de svalnat.
  4. Grön örtyoghurtsås: Lägg basilika, persilja och skalade vitlöksklyftor i en matberedare. Tillsätt olja, salt och peppar. Mixa till en grön sås.
  5. Blanda det mesta av örtoljan med yoghurt. Lägg upp i en skål.
  6. Skär upp i tunna skivor och lägg upp på ett serveringsfat. Skeda marinaden över köttet och ringla resten av örtyoughurtsåsen över.
  7. Servera med sallad till.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(9)

Ingredienser

Portioner: 10
  • 8 kycklingfiléer
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 tsk salt
  • 2 krm mellanmalen svartpeppar
Marinad
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl balsamvinäger
  • 4 msk flytande honung
  • 1 tsk gourmetsalt
  • 1 krm mellanmalen svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor pressade
  • 1 kruka färska örtkryddor timjan eller oregano
Grön örtyoghurtsås
  • 1 dl hårt packad basilikablad
  • 1 dl hårt packad blad av bladpersilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 2 1/2 krm salt
  • 2 krm mellanmalen peppar
  • 4 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan