Kycklingfiléer i marinad med grön sås
En härligt god kycklingrätt som dessutom passar ypperligt att servera som buffé under bjudningar. Stek och marinera kycklingfiléer i en marinad av honung och örtkryddor och servera med en grön sås av basilikablad och bladpersilja.
Ingredienser
10 portioner
8 kycklingfiléer
2 msk smör eller margarin
2 tsk salt
2 krm mellanmalen svartpeppar
Marinad
1 dl olivolja
1 dl balsamvinäger
4 msk flytande honung
1 tsk gourmetsalt
1 krm mellanmalen svartpeppar
2 vitlöksklyftor pressade
1 kruka färska örtkryddor timjan eller oregano
Grön örtyoghurtsås
1 dl hårt packad basilikablad
1 dl hårt packad blad av bladpersilja
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
2 - 2 1/2 krm salt
2 krm mellanmalen peppar
4 dl matyoghurt
Till servering
färska örtkryddor t ex basilika och oregano
körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En favorit som bjudmat på sommaren Vi hade färsk potatis till!
Elisabet
2023-06-16Gjort denna rätt många gånger och blir alltid lika uppskattat. Alltid nån eller flera som vill ha receptet :)
Maria
2022-10-01Lite för sött i min smak.
Christina
2022-06-22