Kycklingfiléer i marinad med grön sås

54
23
Kycklingfiléer i marinad med grön sås

En härligt god kycklingrätt som dessutom passar ypperligt att servera som buffé under bjudningar. Stek och marinera kycklingfiléer i en marinad av honung och örtkryddor och servera med en grön sås av basilikablad och bladpersilja.

Kycklingfiléer i marinad med grön sås

Ingredienser

10 portioner
8 kycklingfiléer
2 msk smör eller margarin
2 tsk salt
2 krm mellanmalen svartpeppar

Marinad

1 dl olivolja
1 dl balsamvinäger
4 msk flytande honung
1 tsk gourmetsalt
1 krm mellanmalen svartpeppar
2 vitlöksklyftor pressade
1 kruka färska örtkryddor timjan eller oregano

Grön örtyoghurtsås

1 dl hårt packad basilikablad
1 dl hårt packad blad av bladpersilja
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
2 - 2 1/2 krm salt
2 krm mellanmalen peppar
4 dl matyoghurt

Till servering

färska örtkryddor t ex basilika och oregano
körsbärstomater

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Servera gärna med en sallad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

54

Kommentarer

Maria

2022-10-01

Gjort denna rätt många gånger och blir alltid lika uppskattat. Alltid nån eller flera som vill ha receptet :)

Christina

2022-06-22

Lite för sött i min smak.

Susanne

2021-09-11

Tyvärr föll det inte mig i smaken då kycklingen endast smakade balsamvinäger o inget annat. Jag marinerade i ca 12 timmar. Tyckte även att örtyoghurten blev sträv och vitlöken tog överhand på smaken istället för örterna