Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Kycklingfiléer i marinad med grön sås

(7)
1-4 TIM | Avancerad
Kommentarer
Spara
Börja laga

En härligt god kycklingrätt som dessutom passar ypperligt att servera som buffé under bjudningar. Stek och marinera kycklingfiléer i en marinad av honung och örtkryddor och servera med en grön sås av basilikablad och bladpersilja.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 8 kycklingfiléer
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 tsk salt
  • 2 krm mellanmalen svartpeppar
Marinad
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl balsamvinäger
  • 4 msk flytande honung
  • 1 tsk gourmetsalt
  • 1 krm mellanmalen svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor pressade
  • 1 kruka färska örtkryddor timjan eller oregano
Grön örtyoghurtsås
  • 1 dl hårt packad basilikablad
  • 1 dl hårt packad blad av bladpersilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 2 1/2 krm salt
  • 2 krm mellanmalen peppar
  • 4 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kycklingen: Stek kycklingfiléerna i matfettet i omgångar 8-10 min på varje sida eller tills de är genomstekta. Krydda med salt och peppar.
  2. Blanda alla ingredienserna till marinaden.
  3. Lägg de nystekta kycklingarna i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och låt de marinera någon timme. Vänd plastpåsen några gånger så att marinaden fördelas jämt över kycklingfiléerna. Lägg dem i kylskåp när de svalnat.
  4. Grön örtyoghurtsås: Lägg basilika, persilja och skalade vitlöksklyftor i en matberedare. Tillsätt olja, salt och peppar. Mixa till en grön sås.
  5. Blanda det mesta av örtoljan med yoghurt. Lägg upp i en skål.
  6. Skär upp i tunna skivor och lägg upp på ett serveringsfat. Skeda marinaden över köttet och ringla resten av örtyoughurtsåsen över.
  7. Servera med sallad till.