Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Balsamrostade morötter

Rosta dina morötter i ugnen tillsammans med balsamvinäger för lite mer sting. De rostade morötterna är sedan supergoda att servera tillsammans med kött eller kyckling.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skär morötterna i grova stavar och lägg över i en ugnssäker form. Blanda morötterna med salt, peppar och olja. Rosta i ugnen i ca 25 minuter.
  3. När ca 5 minuter återstår av stektiden, droppa över balsamvinägern. Öka värmen till max och låt balsamvinägern karamellisera med morötterna. Blanda väl. Strö över timjan.
  4. Servera till fläskkotletter och pasta.

I näringsberäkningen ingår de föreslagna tillbehören.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 morötter
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 msk olja
  • 1/2 dl lagrad balsamvinäger
  • 1 1/2 msk finhackad färsk timjan
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2408 kJ / 575 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden