Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Ugnsrostade morötter

Morötter blir härligt mjuka och smakrika när de rostas i ugn. Detta recept på ugnrostade morötter är perfekt som tillbehör till maten, där moroten får smak av olivolja, salt och chili.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som i t ex Bolognese på linser med pasta, ugnsrostade morötter och parmesankräm och Tortillas med linser, morotskräm och gräddfil.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala ev morötterna och dela dem på längden, två gånger om de är stora.
  3. Lägg morötterna på en plåt och blanda med olja, salt och chiliflakes.
  4. Rosta mitt i ugnen ca 15 min eller tills morötterna är mjuka.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg morötter
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk chilipulver eller chiliflakes
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer