Picklad rödkål med lime
Denna enkla sallad på picklad rödkål med lime, morötter och vitvinsvinäger är uppfriskande, krispig och full av smak – perfekt i en taco eller burrito! Blanda i en klick majonnäs så har du en smarrig coleslaw, och ringlar du över lite sesamolja blir det en smakrik bas till en nudelrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018
Ingredienser
4 portioner
500 g rödkål
2 morötter
1/2 dl färskpressad limejuice
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi243 KJ / 57 kCal
Fett0.5 g
Salt1.2 g
Kolhydrater9.7 g
Protein2 g
Kommentarer
Över förväntan gott! Hade ingen lime och vitvinsvinäger och använde citron och ättika istället men ändå blev det så gott! Morötterna ger en krispig sötma till salladen, väldigt god kombo till den lite beska rödkålen.
Leda
2021-03-31Hur länge ska den dra sig?
Susanne
2020-10-15Hej Susanne! Den kan ätas direkt. Hoppas det smakar. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-10-16Hur länge håller det sig i kylskåpet?
Anne
2018-09-23Hej Anne! Son en vanlig sallad, 2-3 dagar skulle vi tro. Beror ju på hur man förvarar den och om den stått framme länge. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-09-24