Krossrostad potatis med fetaost och paprikakräm

Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
5
Krossrostad potatis med fetaost och paprikakräm

Krossad potatis är ett supergott sätt att tillaga kokt potatis. Mosa potatisen lätt och ringla över olja innan den åker in i ugnen, så blir den krispig och gyllene. Servera smashed potatis med varm feta och paprikakräm. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Krossrostad potatis med fetaost och paprikakräm

Ingredienser

4 portioner

Ugnsrostade grönsaker

1/2   gul lök
250 g  morötter
150 g  palsternacka
3/4 msk  olivolja
2 krm  torkad rosmarin
2 krm  torkad timjan
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar

Krossrostade potatisar

800 g  kokt potatis
2 msk  olivolja
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar
2   förp fetaost (à 150 g)
2 msk  flytande honung

Paprikakräm

2 dl  yoghurt (10%)
3 msk  ajvar relish
salt
svartpeppar

Till servering

1   påse rucola (à 65 g)

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetost och yoghurt.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Så mycket smaker!

Nina

2024-02-25

Kommer att göras igen. Det är lätt att lägga till det man vill. Tror det mesta passar. Använd receptet som grundrecept.

Maria

2023-03-17

Körde på rostad potatis (in med det tillsammans med grönsakerna) och det fungerade lika bra. Ingen smaksensation men gott och enkelt att göra.

Hanna

2021-03-04

Testa liknande recept

Örtbakade rotfrukter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomat- & paprikasås
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kyckling med paprikadipp
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ajvarmajonnäs
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Varma ajvar- och fetabröd
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga