Krossrostad potatis med fetaost och paprikakräm

9
3
Krossrostad potatis med fetaost och paprikakräm

Krossad potatis är ett supergott sätt att tillaga kokt potatis. Mosa potatisen lätt och ringla över olja innan den åker in i ugnen, så blir den krispig och gyllene. Servera smashed potatis med varm feta och paprikakräm. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Krossrostad potatis med fetaost och paprikakräm

Ingredienser

4 portioner

Ugnsrostade grönsaker

1/2
gul lök
250 g
morötter
150 g
palsternacka
3/4 msk
olivolja
2 krm
torkad rosmarin
2 krm
torkad timjan
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar

Krossrostade potatisar

800 g
kokt potatis
2 msk
olivolja
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar
2
förp fetaost (à 150 g)
2 msk
flytande honung

Paprikakräm

2 dl
yoghurt (10%)
3 msk
ajvar relish
-
salt
-
svartpeppar

Till servering

1
påse rucola (à 65 g)

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetost och yoghurt.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Hanna

3/4/2021

Körde på rostad potatis (in med det tillsammans med grönsakerna) och det fungerade lika bra. Ingen smaksensation men gott och enkelt att göra.

Johann

7/2/2020

Mycket snack och lite verkstad.... Smaken var okej men kompenserar inte för den långa tillagningstiden. Krossa potatisen är helt onödigt. Jag tror det blir bättre med rostade potatishalvor.

Daniel

4/17/2020

Ska man koka potatisarna innan man ger sig på att försöka krossa dem? Känns orimligt att kunna mosa potatis med bara en gaffel annars?!

Redaktionen ICAse

4/20/2020

Hej Daniel! Du har helt rätt, det går inte att mosa potatisarna om de inte är kokta! Receptet är en del i Söndagspreppen där man förbereder vissa saker (som kokar potatis i det här fallet) någon dag innan och sedan sätter ihop det till en måltid en annan dag. Hoppas att du gillar rätten! Hälsningar Elina

Testa liknande recept