Krossrostad potatis med fetaost och paprikakräm

14
3
Krossrostad potatis med fetaost och paprikakräm

Krossad potatis är ett supergott sätt att tillaga kokt potatis. Mosa potatisen lätt och ringla över olja innan den åker in i ugnen, så blir den krispig och gyllene. Servera smashed potatis med varm feta och paprikakräm. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Krossrostad potatis med fetaost och paprikakräm

Ingredienser

4 portioner

Ugnsrostade grönsaker

1/2 gul lök
250 g morötter
150 g palsternacka
3/4 msk olivolja
2 krm torkad rosmarin
2 krm torkad timjan
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Krossrostade potatisar

800 g kokt potatis
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 förp fetaost (à 150 g)
2 msk flytande honung

Paprikakräm

2 dl yoghurt (10%)
3 msk ajvar relish
salt
svartpeppar

Till servering

1 påse rucola (à 65 g)

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetost och yoghurt.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Hanna

2021-03-04

Körde på rostad potatis (in med det tillsammans med grönsakerna) och det fungerade lika bra. Ingen smaksensation men gott och enkelt att göra.

Johann

2020-07-02

Mycket snack och lite verkstad.... Smaken var okej men kompenserar inte för den långa tillagningstiden. Krossa potatisen är helt onödigt. Jag tror det blir bättre med rostade potatishalvor.

Daniel

2020-04-17

Ska man koka potatisarna innan man ger sig på att försöka krossa dem? Känns orimligt att kunna mosa potatis med bara en gaffel annars?!

Redaktionen ICAse

2020-04-20

Hej Daniel! Du har helt rätt, det går inte att mosa potatisarna om de inte är kokta! Receptet är en del i Söndagspreppen där man förbereder vissa saker (som kokar potatis i det här fallet) någon dag innan och sedan sätter ihop det till en måltid en annan dag. Hoppas att du gillar rätten! Hälsningar Elina