ÖVER 60 MIN | Enkel

Krossrostad potatis med fetaost och paprikakräm

Krossad potatis är ett supergott sätt att tillaga kokt potatis. Mosa potatisen lätt och ringla över olja innan den åker in i ugnen, så blir den krispig och gyllene. Servera smashed potatis med varm feta och paprikakräm. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Ugnsrostade grönsaker: Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skär lök, morötter och palsternacka i 2 cm stora bitar. Lägg på en bakpappersklädd plåt och blanda med olja, rosmarin, timjan, salt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen 25–30 minuter, tills de får färg. Rör om efter halva tiden.
  3. Krossrostade potatisar: Lägg de kokta potatisarna på en plåt med bakplåtspapper och krossa dem lätt med en gaffel. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Baka ca 25 minuter tills de får fin färg.
  4. Lägg på grönsakerna, fetaosten och ringla över honungen på plåten med potatisarna och ställ in ytterligare 5–10 minuter tills osten är varm och fått lite färg. 
  5. Paprikakräm: Blanda yoghurt med ajvar. Smaka av med salt och peppar.
  6. Till servering: Toppa plåten med ruccola och servera med paprikakrämen.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetost och yoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
Ugnsrostade grönsaker
  • 1/2 gul lök
  • 250 g morötter
  • 150 g palsternacka
  • 3/4 msk olivolja
  • 2 krm torkad rosmarin
  • 2 krm torkad timjan
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Krossrostade potatisar
  • 800 g kokt potatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 förp fetaost (à 150 g)
  • 2 msk flytande honung
Paprikakräm
  • 2 dl yoghurt (10%)
  • 3 msk ajvar relish
  • salt
  • svartpeppar
Till servering
  • 1 påse ruccola (à 65 g)