Krossrostad potatis med fetaost och paprikakräm
Krossad potatis är ett supergott sätt att tillaga kokt potatis. Mosa potatisen lätt och ringla över olja innan den åker in i ugnen, så blir den krispig och gyllene. Servera smashed potatis med varm feta och paprikakräm. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020
Ingredienser
4 portioner
Ugnsrostade grönsaker
1/2 gul lök
250 g morötter
150 g palsternacka
3/4 msk olivolja
2 krm torkad rosmarin
2 krm torkad timjan
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Krossrostade potatisar
800 g kokt potatis
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 förp fetaost (à 150 g)
2 msk flytande honung
Paprikakräm
2 dl yoghurt (10%)
3 msk ajvar relish
salt
svartpeppar
Till servering
1 påse rucola (à 65 g)
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetost och yoghurt.
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Så mycket smaker!
Nina
2024-02-25Kommer att göras igen. Det är lätt att lägga till det man vill. Tror det mesta passar. Använd receptet som grundrecept.
Maria
2023-03-17Körde på rostad potatis (in med det tillsammans med grönsakerna) och det fungerade lika bra. Ingen smaksensation men gott och enkelt att göra.
Hanna
2021-03-04