Krossrostad potatis med fetaost och paprikakräm

Betyg 4.5 av 5.
19 personer har röstat
6
Krossrostad potatis med fetaost och paprikakräm

Krossad potatis är ett supergott sätt att tillaga kokt potatis. Mosa potatisen lätt och ringla över olja innan den åker in i ugnen, så blir den krispig och gyllene. Servera smashed potatis med varm feta och paprikakräm. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Krossrostad potatis med fetaost och paprikakräm

Ingredienser

4 portioner

Ugnsrostade grönsaker

1/2 gul lök
250 g morötter
150 g palsternacka
3/4 msk olivolja
2 krm torkad rosmarin
2 krm torkad timjan
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Krossrostade potatisar

800 g kokt potatis
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 förp fetaost (à 150 g)
2 msk flytande honung

Paprikakräm

2 dl yoghurt (10%)
3 msk ajvar relish
salt
svartpeppar

Till servering

1 påse rucola (à 65 g)

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt trevlig variant av "bara" rostade rotfrukter - & bra matlåda. Funkade bra även utan ajvardressing (glömde till matlådan).

Cecilia

2024-07-18

Så mycket smaker!

Nina

2024-02-25

Kommer att göras igen. Det är lätt att lägga till det man vill. Tror det mesta passar. Använd receptet som grundrecept.

Maria

2023-03-17

Testa liknande recept

Tomat- & paprikasås
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ajvarmajonnäs
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Varma ajvar- och fetabröd
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Paprika- och manchegocrème
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Råhyvlad fänkålssallad med ajvar relish
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga