Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ugnsrostad potatis med touch av Indien

Gillar du orientaliskt? I så fall ska du testa att rosta potatis i ugn tillsammans med tandooripaste och koriander - kryddigt, hett och gott! Servera potatisen tillsammans med kassler eller rostbiff.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Skala potatisen. Hetta upp en stor stekpanna med oljan. Stek potatisen runt om. Krydda generöst med salt och peppar.
  3. Rör ut tandooripasten i vatten och blanda med potatisen. Stek tills all vätska kokat in i potatisen. Grovhacka koriandern och blanda ner den. Ta av från värmen.
  4. Skala och skiva löken 1/2 cm-tjockt. Lägg lökringarna i botten på ugnssäker form. Fördela potatisen ovanpå. Ställ in i ugnen i 30-35 minuter.
  5. Passar perfekt till skivad rostbiff eller kassler. Servera en tomatsallad till.

I näringsberäkningen ingår rostbiff och grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg små runda delikatesspotatisar
  • 2 msk olja
  • 1 1/2 msk tandooripasta
  • 1 msk vatten
  • 1 kruka koriander
  • 1 stor gul lök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2212 kJ / 529 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer