Bakpotatis med tandoorikyckling | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Bakpotatis med tandoorikyckling

Trevliga bakpotatisar med smak av Indien. Bakpotatis med läcker fyllning av kycklingfilé och minifraiche, smaksatt med tandooripaste, chutney och finhackad koriander. Servera potatisen med en fräsch sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Tvätta, torka av och baka potatisen i 50-60 minuter.
  3. Skala och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  4. Skär kycklingfiléerna i strimlor och bryn dem i het stekpanna med olja. Tillsätt lök och paprika och fräs i ytterligare 2 minuter.
  5. Rör ner tandooripaste, chutney och vatten. Låt koka upp. Sänk värmen och rör ner minifraiche. Salta och peppra. Rör ner koriander.
  6. Lägg upp bakpotatisen på tallrikar. Skär en skåra och vik upp dem. Skeda över tandoorikyckingen.

I näringsberäkningen ingår isbergssallad som tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bakpotatisar
  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 msk olja
  • 2 msk tandooripasta
  • 1 msk chutney
  • 1 dl vatten
  • 2 dl minifraiche
  • salt och peppar
  • 2 msk finhackad koriander eller persilja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2128 kJ / 648 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden