Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Delikatesspotatis med gurka, mynta och koriander

Denna vackra och goda delikatesspotatis med gurka, mynta och koriander passar perfekt att bjuda på till förrätt. De mumsiga potatisarna blandar du med len gräddfil och lägger upp på tallrik med din fräscha gurkdressing med smak av örter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela potatisen i halvor på längden. Lägg den i en ugnssäker form och droppa över lite olivolja. Baka potatisen ca 15 min, så att den är fast men inte rå (den behöver inte få färg).
  3. Dressing: Dela gurkan och skrapa ur kärnorna. Mixa gurkköttet med olivolja och pressad vitlök till en puré, smaksätt med salt och peppar.
  4. Hacka mynta och koriander och blanda i purén.
  5. Häll gräddfilen i en skål och vänd potatisarna i gräddfilen. Lägg upp på tallrikar och skeda gurkdressingen runt omkring.
  6. Servera gärna som förrätt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 350 g delikatesspotatis
  • olivolja
  • 2 msk gräddfil
Gurkdressing
  • 150 g gurka
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 1 kvist mynta
  • 4 kvistar koriander
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?