Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Krämig kycklingsoppa med pinjenötter

Gurkmeja, kajennpeppar och koriander ger den här kycklingsoppan effektfulla och fint komponerade smaker. Toppa din krämiga soppa med rostade pinjenötter och servera med ett bröd att doppa!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlök och lök. Skala och skiva potatisen. Fräs lök och potatis i oljan i en gryta.
  2. Tillsätt buljongen. Låt koka ca 15 min under lock. Vispa soppan slät. Tillsätt kryddor och grädde.
  3. Strimla kycklingfiléerna. Lägg dem i soppan och låt koka ca 5 min. Blanda i den färska koriandern.
  4. Rosta pinjenötterna i en het, torr stekpanna. Strö nötterna över soppan och servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 4 potatisar
  • 1 msk olja
  • 6 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 1/2 krm gurkmeja
  • 1 tsk koriander
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 msk färsk hackad koriander
  • 2 msk pinjenötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?