Krämig kycklingsoppa med pinjenötter

13
3
Krämig kycklingsoppa med pinjenötter

Gurkmeja, kajennpeppar och koriander ger den här kycklingsoppan effektfulla och fint komponerade smaker. Toppa din krämiga soppa med rostade pinjenötter och servera med ett bröd att doppa!

Krämig kycklingsoppa med pinjenötter

Ingredienser

4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
4 potatisar
1 msk olja
6 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
1/2 krm gurkmeja
1 tsk koriander
1/2 tsk salt
1/2 krm kajennpeppar
1 dl vispgrädde
2 kycklingfiléer
2 msk färsk hackad koriander
2 msk pinjenötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Jenny

2011-02-10

Mixade slät med stavmixer. Tillsatte fint tärnad morot & tunt skivade champinjoner. Tillsatte sedan strimlad purjo med kycklingen. Använde Milda Minimat & mer kryddor än receptet. Hade bladpersilja isf färsk koriander Blev mkt gott!

Maj lisbeth

2007-02-04

det verkar smarrigt! Den soppan skall jag göra och njuta av i morgon.

Gizela

2006-05-13

Jättegod kycklingsoppa, lite asiatisk smak. Jag gjorde dubbelsats hade bra 1 gul lök så jag tog en dryg decimeter purjolök av den gröna biten det blev väldigt gott.