Krämig kycklingsoppa med pinjenötter
Gurkmeja, kajennpeppar och koriander ger den här kycklingsoppan effektfulla och fint komponerade smaker. Toppa din krämiga soppa med rostade pinjenötter och servera med ett bröd att doppa!
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
4 potatisar
1 msk olja
6 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
1/2 krm gurkmeja
1 tsk koriander
1/2 tsk salt
1/2 krm kajennpeppar
1 dl vispgrädde
2 kycklingfiléer
2 msk färsk hackad koriander
2 msk pinjenötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mixade slät med stavmixer. Tillsatte fint tärnad morot & tunt skivade champinjoner. Tillsatte sedan strimlad purjo med kycklingen. Använde Milda Minimat & mer kryddor än receptet. Hade bladpersilja isf färsk koriander Blev mkt gott!
Jenny
2011-02-10det verkar smarrigt! Den soppan skall jag göra och njuta av i morgon.
Maj lisbeth
2007-02-04Jättegod kycklingsoppa, lite asiatisk smak. Jag gjorde dubbelsats hade bra 1 gul lök så jag tog en dryg decimeter purjolök av den gröna biten det blev väldigt gott.
Gizela
2006-05-13