Ugnsrostad kålrabbi med persilja och krutonger

Betyg 4.9 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
4.9Världens godaste
Ugnsrostad kålrabbi med persilja och krutonger

Baka kålrabbin i ugnen. Du får fram en fantastisk smörig och god smak. Den ugnsbakade kålrabbin tar lite tid i ugnen men är väl värd att vänta på. Servera gärna kålrabbin exempelvis till lax.

Ugnsrostad kålrabbi med persilja och krutonger

Ingredienser

4 portioner
1 kålrabbi (à ca 500 g)
75 g smör
salt
svartpeppar
3 msk kapris (bär och spad)
1 kruka persilja
2 dl krutonger

Gör så här

02:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Lagade kålrabin i micro, med lite vatten och smör, tog avsevärt mindre tid. Sen snabb i grillen med persilja, riven parmesan och smulbröd. Så gott och vackert! Françoise

    Francoise

  • Sjukt god blev det. Tog vitlökspulver och örtsalt och kryddade med också. Efter den var klar klippte jag ner bladen från kålrabbin och rörde om.

    Linnéa

  • Mycket gott & roten lagar ju sig själv, så busenkelt!

    Cecilia

  • Jag hade lite ont om tid så jag skar kålrabbin i bitar och körde dem bara 30 minuter i ugnen, men följde receptet i övrigt. Blev gott ändå! Kaprisen gav verkligen fin sälta åt kålrabbin. Ska testa helbakad nästa gång.

    Nina

Näringsvärde per portion

Energi919 KJ / 220 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Rösti med kålrabbi och currycrème
    Betyg 2.9 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ugnsstekt kyckling och rotmos med brynt smör
    Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad