UNDER 30 MIN | Enkel

Örtröra

En klassisk italiensk örtröra, även kallad för gremolata, gör du av persilja, vitlök och citronskal som tillsammans med lite god olivolja blir ett underbart tillbehör till allt grillat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka persiljan grovt.
  2. Skala och hacka vitlöken fint.
  3. Tvätta citronen och riv det yttersta av skalet.
  4. Blanda persilja, vitlök, citronskal och olivolja.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Använd gärna gremolata till rätter med tomat i. Umamismaken i tomat lyfts ännu mer med de friska örtiga smakerna i gremolatan!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 krukor bladpersilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron (finrivet skal)
  • 1/2 dl olivolja

Näringsvärde
Per portion

Energi 446 kJ / 107 kCal