Ugnsrostad blomkål och broccoli

Blomkål och broccoli får bli härligt mjuka och krispiga i ugn tillsammans med vitlök, olivolja, salt och peppar. Perfekt som bas i en sallad, tillbehör till middagen, eller grund i en krämig soppa.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi374 KJ / 89 kCal
Fett5 g
Salt0.89 g
Kolhydrater5 g
Protein4 g
Kommentarer
5 stJättegott! Testat med lite andra kryddor med som rökt paprika eller gurkmeja
Ingmarie
Väldigt gott att lägga till championer också!
Lisa
Gott och bra tips. ” Spar- mat”
Britta
Kan man använda fryst blomkål och broccoli istället?
Anna
Hej Anna! Det går bra att använda frysta men det kanske inte blir riktigt samma konsistens som med färska. Håll också koll på grönsakerna i ugnen, du kan behöva justera tiden lite. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
Väldigt gott, och ännu bättre med spetskål i grova bitar istället för blomkål.
Maria