Ugnsrostad blomkål och broccoli

Betyg 4.6 av 5.54 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Ugnsrostad blomkål och broccoli

Blomkål och broccoli får bli härligt mjuka och krispiga i ugn tillsammans med vitlök, olivolja, salt och peppar. Perfekt som bas i en sallad, tillbehör till middagen, eller grund i en krämig soppa.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Ugnsrostad blomkål och broccoli

Ingredienser

8 portioner
1 blomkål (à ca 700 g)
2 broccoli (à 250 g)
3 krossade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
3 msk olivolja

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Jättegott! Testat med lite andra kryddor med som rökt paprika eller gurkmeja

    Ingmarie

  • Väldigt gott att lägga till championer också!

    Lisa

  • Gott och bra tips. ” Spar- mat”

    Britta

  • Kan man använda fryst blomkål och broccoli istället?

    Anna

    Hej Anna! Det går bra att använda frysta men det kanske inte blir riktigt samma konsistens som med färska. Håll också koll på grönsakerna i ugnen, du kan behöva justera tiden lite. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Väldigt gott, och ännu bättre med spetskål i grova bitar istället för blomkål.

    Maria

Näringsvärde per portion

Energi374 KJ / 89 kCal
Fett5 g
Salt0.89 g
Kolhydrater5 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Blomkåls- och broccoligratäng
    Betyg 3.3 av 5.159 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Spickeskinka med varm kållåda
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Entrecôte med ljumma grönsaker
    Betyg 2.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad