Ugnsrostad blomkål och broccoli

Betyg 4.6 av 5.54 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Ugnsrostad blomkål och broccoli

Blomkål och broccoli får bli härligt mjuka och krispiga i ugn tillsammans med vitlök, olivolja, salt och peppar. Perfekt som bas i en sallad, tillbehör till middagen, eller grund i en krämig soppa.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Ugnsrostad blomkål och broccoli

Ingredienser

8 portioner
1 blomkål (à ca 700 g)
2 broccoli (à 250 g)
3 krossade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
3 msk olivolja

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Jättegott! Testat med lite andra kryddor med som rökt paprika eller gurkmeja

    Ingmarie

  • Väldigt gott att lägga till championer också!

    Lisa

  • Gott och bra tips. ” Spar- mat”

    Britta

Näringsvärde per portion

Energi374 KJ / 89 kCal
Fett5 g
Salt0.89 g
Kolhydrater5 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Blomkåls- och broccoligratäng
    Betyg 3.3 av 5.160 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Spickeskinka med varm kållåda
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Entrecôte med ljumma grönsaker
    Betyg 2.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad