Ugnsrostad aubergine med curryoghurt och rostade valnötter

1
0
Ugnsrostad aubergine med curryoghurt och rostade valnötter

Ugnsrostad aubergine är bland det godaste som finns, speciellt när den får en riktigt bra yta men samtidigt är krämig på insidan. Toppa med curryyoghurt och valnötter och du är i himmelriket.

Skriv ut
Ugnsrostad aubergine med curryoghurt och rostade valnötter

Ingredienser

4 portioner

Aubergine

3
auberginer
1 dl
rapsolja
-
salt
-
svartpeppar

Curryyoghurt

skal och saft av 1
lime
2 dl
växtbaserad matlagningsyoghurt
1 tsk
curry
1 krm
mald gurkmeja

Topping

1
gul lök
-
olja (till stekning)
1/2 dl
hackade valnötter
1/2 tsk
spiskummin
1 tsk
curry
-
granatäppelkärnor

För alla

Fri från glute, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Planti.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Testa liknande recept