Ugnsrostad aubergine med curryoghurt och rostade valnötter

1
0
Ugnsrostad aubergine med curryoghurt och rostade valnötter

Ugnsrostad aubergine är bland det godaste som finns, speciellt när den får en riktigt bra yta men samtidigt är krämig på insidan. Toppa med curryyoghurt och valnötter och du är i himmelriket.

Ugnsrostad aubergine med curryoghurt och rostade valnötter

Ingredienser

4 portioner

Aubergine

3 auberginer
1 dl rapsolja
salt
svartpeppar

Curryyoghurt

skal och saft av 1 lime
2 dl växtbaserad matlagningsyoghurt
1 tsk curry
1 krm mald gurkmeja

Topping

1 gul lök
olja (till stekning)
1/2 dl hackade valnötter
1/2 tsk spiskummin
1 tsk curry
granatäppelkärnor

För alla

Fri från glute, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Planti.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer