Ugnsrostad aubergine med curryoghurt och rostade valnötter

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Ugnsrostad aubergine med curryoghurt och rostade valnötter

Ugnsrostad aubergine är bland det godaste som finns, speciellt när den får en riktigt bra yta men samtidigt är krämig på insidan. Toppa med curryyoghurt och valnötter och du är i himmelriket.

Ugnsrostad aubergine med curryoghurt och rostade valnötter

Ingredienser

4 portioner

Aubergine

3   auberginer
1 dl  rapsolja
salt
svartpeppar

Curryyoghurt

skal och saft av 1   lime
2 dl  växtbaserad matlagningsyoghurt
1 tsk  curry
1 krm  mald gurkmeja

Topping

1   gul lök
olja (till stekning)
1/2 dl  hackade valnötter
1/2 tsk  spiskummin
1 tsk  curry
granatäppelkärnor

För alla

Fri från glute, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Planti.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Vegansk pastasås med champinjoner
Betyg 4.5 av 5.
42 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Enkel vegansk tacopaj
Betyg 4.5 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chilihet tomatsås med tofu
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Avokado- och bärsmoothie
Betyg 3.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pasta verde
Betyg 4.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig baba ganouj- grillad aubergineröra
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga