UNDER 60 MIN | Medel

Ugnsrostad aubergine med curryoghurt och rostade valnötter

Ugnsrostad aubergine är bland det godaste som finns, speciellt när den får en riktigt bra yta men samtidigt är krämig på insidan. Toppa med curryyoghurt och valnötter och du är i himmelriket.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Aubergine: Skiva auberginen i tjocka skivor, lägg i en skål med oljan och blanda väl. 
  3. Lägg ut aubergineskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra väl.
  4. Rosta i ugnen i ca 45 minuter eller tills de har mjuknat och fått ordentligt med färg. Ta ut och lägg upp på ett fat.
  5. Curryyoghurt: Skölj och skrubba limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ur saften. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.
  6. Topping: Skala och skiva löken. Fräs löken i lite olja så att den mjuknar och får fin färg.
  7. Rör ner hackade valnötter, spiskummin och curry. Låt fräsa med tills nötterna fått lite färg.
  8. Ringla curryyoghurten över auberginen och toppa med lökröran och granatäppelkärnor.

För alla

Fri från glute, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Planti.

Ingredienser

Portioner: 4
Aubergine
  • 3 auberginer
  • 1 dl rapsolja
  • salt
  • svartpeppar
Curryyoghurt
  • skal och saft av 1 lime
  • 2 dl växtbaserad matlagningsyoghurt
  • 1 tsk curry
  • 1 krm mald gurkmeja
Topping
  • 1 gul lök
  • olja (till stekning)
  • 1/2 dl hackade valnötter
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 tsk curry
  • granatäppelkärnor