Ugnsrostad aubergine med curryoghurt och rostade valnötter
![Ugnsrostad aubergine med curryoghurt och rostade valnötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_203503/cf_259/ugnsrostad_aubergine_med_curryoghurt_och_rostade_valnotter.jpg)
Ugnsrostad aubergine är bland det godaste som finns, speciellt när den får en riktigt bra yta men samtidigt är krämig på insidan. Toppa med curryyoghurt och valnötter och du är i himmelriket.
![Ugnsrostad aubergine med curryoghurt och rostade valnötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_203503/cf_259/ugnsrostad_aubergine_med_curryoghurt_och_rostade_valnotter.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Aubergine
3 auberginer
1 dl rapsolja
salt
svartpeppar
Curryyoghurt
skal och saft av 1 lime
2 dl växtbaserad matlagningsyoghurt
1 tsk curry
1 krm mald gurkmeja
Topping
1 gul lök
olja (till stekning)
1/2 dl hackade valnötter
1/2 tsk spiskummin
1 tsk curry
granatäppelkärnor
För alla
Fri från glute, laktos, mjölkprotein och ägg.
Recept och bild i samarbete med Planti.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer