UNDER 30 MIN | Medel

Vegansk pastasås med champinjoner

Finns det något godare än en krämig, härlig pasta. Denna variant med champinjoner är enkel, snabb , smakrik och dessutom vegansk. Krämigheten kommer från en växtbaserad fraiche.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  2. Skala och hacka löken. Skär champinjonerna i klyftor eller skiva dem. Strimla de soltorkade tomaterna. 
  3. Fräs löken mjuk i olja. Tillsätt svampen och fräs ytterligare några minuter. Lägg i de soltorkade tomaterna. Tillsätt fraiche och grönsaksbuljong. Låda sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Till servering: Toppa pastan med riven vegansk ost, färsk timjan och gärna servera gärna kokta haricots verts till.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen, växtbaserade fraichen och veganparmazano.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Recept och bild i samarbete med Planti.

Tips


Krydda såsen med vitlök och rosmarin eller salvia som passar ihop med svampen.
Hemgjord veganost: Mixa 1 dl pumpakärnor, 1 msk näringsjästflingor och 1/2 tsk salt. Håller i kylen 1-2 veckor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g pasta
  • 1 gul lök
  • 300 g champinjoner
  • 50 g soltorkade tomater
  • rapsolja (till stekning)
  • 2 dl växtbaserad crème fraiche
  • 1 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • salt
  • svartpeppar
Till servering
  • veganskt ostalternativ (gärna veganparmazano eller gör egen se recept i tips)
  • färsk timjan
  • ev 300 g kokta haricots verts