Vegansk pastasås med champinjoner

35
7
Vegansk pastasås med champinjoner

Finns det något godare än en krämig, härlig pasta. Denna variant med champinjoner är enkel, snabb , smakrik och dessutom vegansk. Krämigheten kommer från en växtbaserad fraiche.

Vegansk pastasås med champinjoner

Ingredienser

4 portioner
500 g pasta
1 gul lök
300 g champinjoner
50 g soltorkade tomater
rapsolja (till stekning)
2 dl växtbaserad crème fraiche
1 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt
svartpeppar

Till servering

veganskt ostalternativ (gärna veganparmazano eller gör egen se recept i tips)
färsk timjan
ev 300 g kokta haricots verts (bönor)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen, växtbaserade fraichen och veganparmazano.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Recept och bild i samarbete med Planti.

Gör så här

Tips


Krydda såsen med vitlök och rosmarin eller salvia som passar ihop med svampen.
Hemgjord veganost: Mixa 1 dl pumpakärnor, 1 msk näringsjästflingor och 1/2 tsk salt. Håller i kylen 1-2 veckor.

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Inga

2022-01-03

Har provat mitt eget recept som är liknande, men där jag använder ej grönsaksbuljong men använder mycket vitlök när man steker svamp o lök. Innan jag lägger i creme fraische, tillägger jag oxå mycket fryst spenat o rör tills det smälter. I slutet kryddar jag med curry, men bara så att det blir lite gul ton i färgen ;)

Carola

2021-08-06

Jag hade i vanlig lätt creme fraiche samt en skvätt kantarellfond och sambal oelek. Det var ganska gott. Nästa gång tänker jag använda mer koncentrerad fond för mer smak. I slutet klippte jag ner gårdagens rester av färskpastan och rörde runt, helt klart godkänt.

Elin

2020-11-12

Gott, men lite små portioner av såsen.