Ugnspytt med senapskräm och krispig krassesallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnspytt med senapskräm och krispig krassesallad

Enklare än så är kan det knappast bli. Den här pytten på kassler, potatis och majrovor serveras med en söt-stark kräm av crème fraiche, dijonsenap och honung.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala morötter och majrovorna. Skär rotfrukterna och potatisen i bitar, men spar en hel morot till salladen.
  3. Blanda rotsakerna med timjan, hälften av oljan, salt och peppar på en plåt. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  4. Strimla kasslern och blanda med rotsakerna på plåten när det återstår 10 minuter av tillagningstiden.
  5. Vispa crème fraiche med elvisp. Vänd i dijonsenap och förvara i kylen fram till serveringen.
  6. Skala långa morotsnudlar av moroten med hjälp av en potatisskalare. Blanda morotsnudlarna med resten av oljan, vitvinsvinäger och honung. Krydda med salt och peppar.
  7. Blanda machésallad och smörgåskrasse i pytten strax innan serveringen.
  8. Servera pytten med senapskrämen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Vispa crème fraichen med elvisp riktigt fluffigt. Har man ingen elvisp kan man röra crème fraichen och senapen till en sås.

Kockknepet: Vispad crème fraiche är även utmärkt till dessert istället för grädde. Smaksätt med vaniljsocker och t ex limeskal.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 morötter
  • 3 majrovor
  • 450 g sparrispotatis
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • ca 400 g kassler
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 1/2 msk dijonsenap
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 msk flytande honung
  • 65 g machésallad
  • 1 förp smörgåskrasse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2610 kJ / 625 kCal