Ugnspytt med senapskräm och krispig krassesallad

11
1
Ugnspytt med senapskräm och krispig krassesallad

Enklare än så är kan det knappast bli. Den här pytten på kassler, potatis och majrovor serveras med en söt-stark kräm av crème fraiche, dijonsenap och honung.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2012

Ugnspytt med senapskräm och krispig krassesallad

Ingredienser

4 portioner
4 morötter
3 majrovor
450 g sparrispotatis
1/2 tsk torkad timjan
2 msk olja
salt och peppar
ca 400 g kassler
2 dl crème fraiche
1 1/2 msk dijonsenap
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 msk flytande honung
65 g machésallad
1 förp smörgåskrasse

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Vispa crème fraichen med elvisp riktigt fluffigt. Har man ingen elvisp kan man röra crème fraichen och senapen till en sås.

Kockknepet: Vispad crème fraiche är även utmärkt till dessert istället för grädde. Smaksätt med vaniljsocker och t ex limeskal.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Carolin

2012-02-22

Gott! Men ska salladen och krassen blandas i pytten som det står i receptet? Bilden visar att man ska blanda det med morots-strimlorna. Vi gjorde som på bilden.

Näringsvärde per portion

Energi 2610 KJ / 625 kCal
Fett 27.4 g
Kolhydrater 59.1 g
Protein 29.3 g
Läs mer om näringsvärden