Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnspytt med kryddig korv och pepparrotkräm

Ugnspytt med kryddig korv och pepparrotkräm är en matig och färgglad rätt som dessutom är rik på smak. Med ingredienser som morötter, majrovor, amadinepotatis, cabanossi och rökt bog kommer ingen i hushållet gå hungrig! Servera pytten med den smarriga pepparrotskrämen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala morötter och majrovor. Skär rotfrukterna och potatisen i bitar.
  3. Blanda rotsakerna med timjan, olja, salt och peppar på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Strimla korven och bogen.  Blanda det med rotsakerna på plåten när det återstår 10 minuter av tillagningstiden.
  5. Skala och riv pepparroten. Vispa ner den i yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
  6. Hacka persiljan grovt och blanda med pytten precis innan servering. Servera pytten med krämen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 morötter
  • 300 g majrovor
  • 450 g amandinepotatis
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 2 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • 240 g kabanoss
  • 300 g rökt bog
  • 1 1/2 msk pepparrot
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1522 kJ / 365 kCal