Ugnspannkaka med salami | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ugnspannkaka med salami

En matig och annorlunda ugnspannkaka med purjolök, majs och salami. Ugnspannkaka är en klassiker som de flesta gillar. Denna ugnspannkaka med salami är enkel att göra och blir otroligt god.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Vispa samman äggen. Tillsätt hälften av mjölken  och vetemjölet och vispa till en klumpfri smet. Häll i resten mjölk samt saltet. Smörj en liten långpanna, ca 20x30 cm (för 4 port) med margarin eller smör. Häll i pannkakssmeten.
  3. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Lägg purjostrimlorna i långpannan. Grädda ugnspannkakan i ca 20 minuter.
  4. Ta ut pannkakan och höj ugnsvärmen till 250°C. Lägg på tunna salamiskivor. Strö över majs och riven ost.
  5. Grädda ugnspannkakan ytterligare 10 minuter tills osten smält och fått fin färg. Servera ugnspannkakan skuren i bitar med en grönsallad.

Tips

Salamin går att byta mot rökt skinka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 purjolök
  • 100 g salami i tunna skivor
  • 1 dl majskorn
  • 1 dl riven ost
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan