Ugnspannkaka med morot, purjolök och lingonsylt

79
9
Ugnspannkaka med morot, purjolök och lingonsylt

Prima ugnspannkaka med morot, purjolök och lingonsylt lagas på under en timme och är ett säkert kort hos stora som små. Potatis och morot gör att pannkakan blir rejält mättande.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2011

Ugnspannkaka med morot, purjolök och lingonsylt

Ingredienser

4 portioner
1 msk smör eller margarin
4 ägg
3 dl vetemjöl
8 dl mjölk
2 tsk salt
2 krm peppar
2 potatis
2 morötter
1 liten purjolök
2 dl lingonsylt till servering

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

79

Kommentarer

Karin

2021-08-11

Jättegod tyckte vi

Tiina

2020-12-02

Ätlig men inget jag längtar efter igen.

Malin

2020-07-01

Uselt recept! Pannkakan blir aldrig klar. Alldeles för degig hur länge man än har den i ugnen. Ändra receptet och tillsätt mer ägg och mjöl!

Redaktionen ICAse

2020-07-02

Hej Malin! Tråkigt att pannkakan inte blev klar. Använde du en form som var 30x40 cm? Om den var mindre tar det längre tid. Ugnar är ju lite knepiga, de beter sig olika. Du behöver kanske öka upp temperaturen i din ugn för att få den att bli klar snabbare. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2774 KJ / 662 kCal
Läs mer om näringsvärden