Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ugnspannkaka med morot, purjolök och lingonsylt

Prima ugnspannkaka med morot, purjolök och lingonsylt lagas på under en timme och är ett säkert kort hos stora som små. Potatis och morot gör att pannkakan blir rejält mättande.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smörj en långpanna ca 30 x 40 cm (för 4 port) med matfettet.
  3. Vispa ägg, mjöl och hälften av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken. Tillsätt salt och peppar.
  4. Skala och riv potatisarna och morötterna grovt. Ansa och skiva purjolöken.
  5. Sätt in långpannan i ugnen några minuter så att matfettet smälter. Fördela grönsakerna i botten på långpanna.
  6. Häll smeten över grönsakerna. Ställ in i ugnen ca 30 minuter eller tills pannkakan stelnat.
  7. Servera pannkakan med lingonsylt.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 potatis
  • 2 morötter
  • 1 liten purjolök
  • 2 dl lingonsylt till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2774 kJ / 662 kCal
Läs mer om näringsvärden