Ugnspannkaka med lingon och äpple
Fantastiskt god och matig ungspannkaka som smaksätts med salt bacon och serveras tillsammans med sötsyrlig lingonsylt med äpple. Enkelt, lättlagat och kanske din nya middagsfavorit?
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2013
Ingredienser
4 portioner
6 dl mjölk (gärna 1,5 %)
3 dl mjöl
4 ägg
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker
280 g tärnat bacon
1 msk smör eller margarin
1 äpple
1 1/2 dl lingonsylt
För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2769 KJ / 662 kCal
Fett34.2 g
Kolhydrater61.2 g
Protein26.3 g
Kommentarer
Det här är vårt favoritrecept på ugnspannkaka. Dock steker jag inte baconet innan, utan jag fördelar det på plåten direkt, kör in det i ugnen och när det är klart gäller jag pannkakssmeten över och sätter in den igen. På så vis får man med sig smaken från fettet med
Maria
2020-07-26Smakar som tjockpannkaka brukar göra.
Emanuel
2013-03-04God ugnspannkaka, men skippa sockret och använd gärna vanlig 3% mjölk som ger mer smak. Socker är mer onyttigt än lite fett!
Monica
2013-02-28