Ugnspannkaka med lingon och äpple

44
3
Ugnspannkaka med lingon och äpple

Fantastiskt god och matig ungspannkaka som smaksätts med salt bacon och serveras tillsammans med sötsyrlig lingonsylt med äpple. Enkelt, lättlagat och kanske din nya middagsfavorit?

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2013

Ugnspannkaka med lingon och äpple

Ingredienser

4 portioner
6 dl mjölk (gärna 1,5 %)
3 dl mjöl
4 ägg
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker
280 g tärnat bacon
1 msk smör eller margarin
1 äpple
1 1/2 dl lingonsylt

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

44

Kommentarer

Maria

2020-07-26

Det här är vårt favoritrecept på ugnspannkaka. Dock steker jag inte baconet innan, utan jag fördelar det på plåten direkt, kör in det i ugnen och när det är klart gäller jag pannkakssmeten över och sätter in den igen. På så vis får man med sig smaken från fettet med

Emanuel

2013-03-04

Smakar som tjockpannkaka brukar göra.

Monica

2013-02-28

God ugnspannkaka, men skippa sockret och använd gärna vanlig 3% mjölk som ger mer smak. Socker är mer onyttigt än lite fett!

Näringsvärde per portion

Energi 2769 KJ / 662 kCal
Fett 34.2 g
Kolhydrater 61.2 g
Protein 26.3 g
Läs mer om näringsvärden