Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN |

Ugnspannkaka med lingon och äpple

Fantastiskt god och matig ungspannkaka som smaksätts med salt bacon och serveras tillsammans med sötsyrlig lingonsylt med äpple. Enkelt, lättlagat och kanske din nya middagsfavorit?

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Vispa hälften av mjölken med mjölet till en slät smet.
  3. Tillsätt äggen, resten av mjölken, salt och socker. Rör till en slät smet.
  4. Stek baconet i en stekpanna. Ta upp och låt rinna av. Smörj en långpanna med matfettet och lägg i baconet. Häll på smeten. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills smeten stelnat och pannkakan fått fin färg.
  5. Riv äpplet grovt och blanda med lingonsylten.
  6. Servera pannkakan med sylten.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 3 dl mjöl
  • 4 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 280 g tärnat bacon
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 äpple
  • 1 1/2 dl lingonsylt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2769 kJ / 662 kCal