Ugnspannkaka med blåbär och cottage cheese

Familjefavoriten ugnspannkaka i ny tappning! Addera blåbär och cottage cheese i smeten som gör den både saftig och söt för att inte tala om fin för ögat. Perfekt som enkel middag, lunch eller till brunchen.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Energi1566 KJ / 374 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater41 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
17 stSå god. Vispade dock ägg först för att få en fluffig kaka och tillsatte 1/2 msk vaniljsocker. Serverar med honung och vaniljkvarg ❤️
Riisa
Intressant att se i kommentarerna vad olika idéer folk har om hur en ugnspannkaka ska vara... Jag tyckte att det här var ett bra recept! Ändrade förstås lite som man gör: jag skippade sockret och bytte ut en halv deciliter mjöl mot kikärtsmjöl. Perfekt efter 45 minuter i ugnen. 👌
Anna
Gott och enkelt!
Malin
En ny favorit! Men stort OBS! Tyckte inte alls tiden i ugnen räckte, hade inne den i 1h och den behöver vila länge efter man tagit ut den innan den satt sig! Bäst var den dagen efter! :)
Anna
Gott recept! Men att det är i kategorin "under 45 min" när kakan ska vara i ugnen hela de 45 min och dessutom stå till sig lite känns missvisande.
Malin
Förstår inte negativa kommentarerna. Gillar verkligen det här receptet. Inte söt, mycket protein. Har dock mindre blåbär och äter med rårörda lingon. Väldigt bra mellis för barn som tränar. Även god kall.
Karin
Det här var nog det sämsta receptet på länge. Ni som har tagit fram detta recept. Vänligen gör om gör rätt! Varför ens ha detta som ett middags alternativ, det är bara illa.
Daniel
Helkasst! Så synd på mina fina blåbär!
Lis-britt
Hej Lis-Britt! Tråkigt att den inte blev bra! Receptet är nu åter provlagat och justerat. Hälsningar Redaktionen
ICA-köket
En god variant av pannkaka och det underlättar tidsmässigt. Jag har också lagt till 1/2 dl mjöl efter andra kommentarer och halverat frysta blåbär för att säkerställa resultatet och det gick bra. Jag borde ha haft i vanilj socker eller något annat för mer smak, men man kan lösa med lönnsirap eller glass. Under gräddningen valde jag att börja med 20min under folie för att sedan låta den baka klart tills den fick fin färg, ungefär 20-25minuter till. Tack Ica!
Vannessa
Vi använde vaniljkeso istället samt utgick från ICAs grundrecept på ugnspannkaka. Då blev den både sötare och mer smakrik. Nästa gång provar vi med jordgubbskeso 👍🏻
Ewa