Ugnsomelett med svampstuvning

86
15
Ugnsomelett med svampstuvning

Använd dina nyplockade kantareller till att tillaga den här mumsiga ugnsomeletten. Gör en krämig stuvning på svamp, grädde och smör och servera svampstuvningen på din omelett. Passar både till lunch och middag, lysande gott.

Ugnsomelett med svampstuvning

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
4 ägg
2 krm salt
2 krm vitpeppar
smör till formen

Stuvning

1 l kantareller
smör till stekning
1 tsk salt
1 - 1 1/2 krm peppar
3 dl vispgrädde eller mellangrädde
majsstärkelse

För alla

Ugnsomelett med kantarellstuvning innehåller gluten, mjölk och ägg. 
Gör glutenfritt: gör traditionell fransk omelett i stället.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: detta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt välj margarin istället för smör. Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

86

Kommentarer

Peter

2022-03-15

Vem lägger matsked som dosering!! Gick ju loss på decelitermåttet 😅😅

Christina

2021-11-07

Kantareller å mer kryddor å grädde./ Lena

Ann-marie

2021-08-15

Jättegod! Använde Karl Johan svamp

Näringsvärde per portion

Energi 2589 KJ / 619 kCal
Fett 55 g
Salt 6.84 g
Kolhydrater 17 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden