Ugnsomelett med svampstuvning

Använd dina nyplockade kantareller till att tillaga den här mumsiga ugnsomeletten. Gör en krämig stuvning på svamp, grädde och smör och servera svampstuvningen på din omelett. Passar både till lunch och middag, lysande gott.

Ingredienser
4 portioner
1 1/2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
4 ägg
2 krm salt
2 krm vitpeppar
smör till formen
Stuvning
1 l kantareller
smör till stekning
1 tsk salt
1 - 1 1/2 krm peppar
3 dl vispgrädde eller mellangrädde
majsstärkelse
För alla
Ugnsomelett med kantarellstuvning innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfritt: gör traditionell fransk omelett i stället.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: detta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt välj margarin istället för smör. Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2589 KJ / 619 kCal
Fett55 g
Salt6.84 g
Kolhydrater17 g
Protein15 g
Kommentarer
Väldigt enkel och uppskattad vardagsrätt här hemma. Jag skippar alltid steget med att värma mjölken på spisen innan, blandar istället allt i ett stor bunke och sedan ner i en ugnsform direkt. Kan addera ett par minuter på omeletten när den är i ugnen men inte mer än så.
Emma
2023-09-06Vem lägger matsked som dosering!! Gick ju loss på decelitermåttet 😅😅
Peter
2022-03-15Kantareller å mer kryddor å grädde./ Lena
Christina
2021-11-07