Ugnsomelett med svampstuvning
Använd dina nyplockade kantareller till att tillaga den här mumsiga ugnsomeletten. Gör en krämig stuvning på svamp, grädde och smör och servera svampstuvningen på din omelett. Passar både till lunch och middag, lysande gott.
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
4 ägg
2 krm salt
2 krm vitpeppar
smör till formen
Stuvning
1 l kantareller
smör till stekning
1 tsk salt
1 - 1 1/2 krm peppar
3 dl vispgrädde eller mellangrädde
majsstärkelse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2589 KJ / 619 kCal
Fett55 g
Salt6.84 g
Kolhydrater17 g
Protein15 g
Kommentarer
Blev görgött!🙏🍄🟫🍄🟫
Jeanette
2024-07-27Väldigt enkel och uppskattad vardagsrätt här hemma. Jag skippar alltid steget med att värma mjölken på spisen innan, blandar istället allt i ett stor bunke och sedan ner i en ugnsform direkt. Kan addera ett par minuter på omeletten när den är i ugnen men inte mer än så.
Emma
2023-09-06Vem lägger matsked som dosering!! Gick ju loss på decelitermåttet 😅😅
Peter
2022-03-15