Vegansk fritatta med kantareller och rödbetor

Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
0
Vegansk fritatta med kantareller och rödbetor

Vegansk frittata, går det? Javisst, havredryck och kikärtssmet utgör basen som smaksätts med dijonsenap, timjan, salt och peppar. Tillsätt tunt skivad rödbeta, grova bitar svamp och tillaga i ugnen tills den är fast, men fortfarande krämig. Hur gott? Sååå gott!

Vegansk fritatta med kantareller och rödbetor

Ingredienser

4-6 portioner
5 dl  havredryck (gärna DeLuxe)
3 dl  kikärtsmjöl
3 msk  kapris
1/2 msk  dijonsenap
1 tsk  timjan
knappt 1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1   gul lök
1   medelstor rödbeta
300 g  kantareller (eller annan svamp)
rapsolja att steka i

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri mjölkdryck.
Recept och bild i samarbete med Oatly.
Näringsvärdet är beräknat per portion, på 4 port.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1240 KJ / 297 kCal
Fett8 g
Salt2.22 g
Kolhydrater40 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Veganska fattiga riddare med vaniljglass och björnbärssylt
Betyg 4.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegansk chokladmilkshake med banan
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Oatshake med ananas och Shiro miso
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Overnight Oats med Shiro miso
Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glass med matcha och syltad ingefära
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smoothie med päron och spenat
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga