Vegansk fritatta med kantareller och rödbetor

9
0
Vegansk fritatta med kantareller och rödbetor

Vegansk frittata, går det? Javisst, havredryck och kikärtssmet utgör basen som smaksätts med dijonsenap, timjan, salt och peppar. Tillsätt tunt skivad rödbeta, grova bitar svamp och tillaga i ugnen tills den är fast, men fortfarande krämig. Hur gott? Sååå gott!

Skriv ut
Vegansk fritatta med kantareller och rödbetor

Ingredienser

4-6
5 dl
havredryck (gärna DeLuxe)
3 dl
kikärtsmjöl
3 msk
kapris
0.5 msk
dijonsenap
1 tsk
timjan
knappt 1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1
gul lök
1
medelstor rödbeta
300 g
kantareller (eller annan svamp)
-
rapsolja att steka i

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri mjölkdryck.
Recept och bild i samarbete med Oatly.
Näringsvärdet är beräknat per portion, på 4 port.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1240 KJ / 297 kCal
Fett 8 g
Salt 2.22 g
Kolhydrater 40 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept