Vegansk fritatta med kantareller och rödbetor
![Vegansk fritatta med kantareller och rödbetor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_189600/cf_259/vegansk_fritatta_med_kantareller_och_rodbetor.jpg)
Vegansk frittata, går det? Javisst, havredryck och kikärtssmet utgör basen som smaksätts med dijonsenap, timjan, salt och peppar. Tillsätt tunt skivad rödbeta, grova bitar svamp och tillaga i ugnen tills den är fast, men fortfarande krämig. Hur gott? Sååå gott!
![Vegansk fritatta med kantareller och rödbetor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_189600/cf_259/vegansk_fritatta_med_kantareller_och_rodbetor.jpg)
Ingredienser
4-6 portioner
5 dl havredryck (gärna DeLuxe)
3 dl kikärtsmjöl
3 msk kapris
1/2 msk dijonsenap
1 tsk timjan
knappt 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 gul lök
1 medelstor rödbeta
300 g kantareller (eller annan svamp)
rapsolja att steka i
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri mjölkdryck.
Gör glutenfri: välj glutenfri mjölkdryck.
Recept och bild i samarbete med Oatly.
Näringsvärdet är beräknat per portion, på 4 port.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1240 KJ / 297 kCal
Fett8 g
Salt2.22 g
Kolhydrater40 g
Protein12 g
Kommentarer