Ugnsomelett med svampstuvning

Använd dina nyplockade kantareller till att tillaga den här mumsiga ugnsomeletten. Gör en krämig stuvning på svamp, grädde och smör och servera svampstuvningen på din omelett. Passar både till lunch och middag, lysande gott.

Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2589 KJ / 619 kCal
Fett55 g
Salt6.84 g
Kolhydrater17 g
Protein15 g
Kommentarer
17 stBlev görgött!🙏🍄🟫🍄🟫
Jeanette
Väldigt enkel och uppskattad vardagsrätt här hemma. Jag skippar alltid steget med att värma mjölken på spisen innan, blandar istället allt i ett stor bunke och sedan ner i en ugnsform direkt. Kan addera ett par minuter på omeletten när den är i ugnen men inte mer än så.
Emma
Vem lägger matsked som dosering!! Gick ju loss på decelitermåttet 😅😅
Peter
Kantareller å mer kryddor å grädde./ Lena
Christina
Jättegod! Använde Karl Johan svamp
Ann-marie
Sååå fluffig. Ändrar lite med kryddor och gör den nästan dagligen så enkelt
Emma
Bytte kantarellerna mot kastanjechampinjoner. Enkelt men mycket gott.
Christina
Steg tre - ”vispa sönder äggen och tillsätt mjölk” är svår att förstå. Det måste väl vara att man skall vispa ner äggen i smeten från steget innan?
Owe
Hej Owe! Ursäkta sent svar. Vi har förtydligat receptet och skriver nu att man ska vispa äggen släta och sedan tillsätta den avsvalnade mjölken. Hoppas att det är lättare att förstå receptet nu! Hälsningar Elina
ICA-köket
Mycket enkel och supergod omelett men istället för svamp tog jag räkor och gjorde stuvning på :-)
Helena
Hej! Jag gjorde omeletten efter basreceptet. I stället för svamp använde jag kräftstjärtar. Mycket dillsmak. Använde lite av spadet,som extra krydda. Den omeletten blev julbordets höjdpunkt.
Olle