Ugnsomelett med svampstuvning

Betyg 3.9 av 5.105 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Ugnsomelett med svampstuvning

Använd dina nyplockade kantareller till att tillaga den här mumsiga ugnsomeletten. Gör en krämig stuvning på svamp, grädde och smör och servera svampstuvningen på din omelett. Passar både till lunch och middag, lysande gott.

Ugnsomelett med svampstuvning

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
4 ägg
2 krm salt
2 krm vitpeppar
smör till formen

Stuvning

1 l kantareller
smör till stekning
1 tsk salt
1 - 1 1/2 krm peppar
3 dl vispgrädde eller mellangrädde
majsstärkelse

Gör så här

00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

17 st
  • Blev görgött!🙏🍄‍🟫🍄‍🟫

    Jeanette

  • Väldigt enkel och uppskattad vardagsrätt här hemma. Jag skippar alltid steget med att värma mjölken på spisen innan, blandar istället allt i ett stor bunke och sedan ner i en ugnsform direkt. Kan addera ett par minuter på omeletten när den är i ugnen men inte mer än så.

    Emma

  • Vem lägger matsked som dosering!! Gick ju loss på decelitermåttet 😅😅

    Peter

  • Kantareller å mer kryddor å grädde./ Lena

    Christina

  • Jättegod! Använde Karl Johan svamp

    Ann-marie

  • Sååå fluffig. Ändrar lite med kryddor och gör den nästan dagligen så enkelt

    Emma

  • Bytte kantarellerna mot kastanjechampinjoner. Enkelt men mycket gott.

    Christina

  • Steg tre - ”vispa sönder äggen och tillsätt mjölk” är svår att förstå. Det måste väl vara att man skall vispa ner äggen i smeten från steget innan?

    Owe

    Hej Owe! Ursäkta sent svar. Vi har förtydligat receptet och skriver nu att man ska vispa äggen släta och sedan tillsätta den avsvalnade mjölken. Hoppas att det är lättare att förstå receptet nu! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Mycket enkel och supergod omelett men istället för svamp tog jag räkor och gjorde stuvning på :-)

    Helena

  • Hej! Jag gjorde omeletten efter basreceptet. I stället för svamp använde jag kräftstjärtar. Mycket dillsmak. Använde lite av spadet,som extra krydda. Den omeletten blev julbordets höjdpunkt.

    Olle

Näringsvärde per portion

Energi2589 KJ / 619 kCal
Fett55 g
Salt6.84 g
Kolhydrater17 g
Protein15 g

Testa liknande recept

  • Kantarellstuvning
    Betyg 4.7 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vispat kantarellsmör
    Betyg 3.2 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Syltad lök och svamp
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Smörstekta kantareller
    Betyg 4.5 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad