Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Ugnskyckling med timjanpotatis

Ett festligt och lysande recept på charmiga ugnsrostade kycklingklubbor med timjanpotatis som serveras med krispig salladsmix. Salladen blandas med en smakrik dressing av vinäger, senap, honung och olivolja och ugnskyckling med timjanpotatis kan avnjutas både till vardag och helg. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Skala och skiva potatis och sötpotatis. Blanda potatisen med oljan, skalade krossade vitlöksklyftor och timjan. Lägg det på den förvärmda plåten.
  3. Dela kycklingklubborna i leden och lägg dem på potatisen. Krydda med salt och peppar.
  4. Rosta mitt i ugnen ca 35 minuter. Kontrollera att köttsaften är genomskinlig och klar – då är kycklingen genomstekt.
  5. Vispa ihop en dressing av vinäger, senap, honung och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda dressingen med salladen.
  7. Servera salladen till den rostade potatisen och kycklingen.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fast potatis
  • 500 g sötpotatis
  • 2 msk olja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 msk timjan
  • 6 kycklingklubbor
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 msk olivolja
  • 150 g salladsmix
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2264 kJ / 542 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer