Rosmarinkyckling med rostad potatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rosmarinkyckling med rostad potatis

Ugnsbakad potatis och sötpotatis utgör tillbehör till kycklingklubborna i den här härligt smakrika rätten!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skiva potatis och sötpotatis. Blanda potatisen på en plåt med oljan, krossade vitlöksklyftor och rosmarin.
  3. Dela kycklingklubborna i leden och lägg dem på potatisen. Krydda med salt och peppar.
  4. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter. Kontrollera att köttsaften är genomskinlig och klar – då är kycklingen genomstekt.
  5. Dressing: Vispa ihop vinäger, senap, honung och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda dressingen med sallad och skivade tomater.
  7. Servera salladen till den rostade potatisen och kycklingen.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fast potatis
  • 500 g sötpotatis
  • 2 msk olja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 msk rosmarin
  • ca 900 g kycklingklubbor
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald peppar
  • 100 g skärgårdssallad
  • 2 tomater
Dressing
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2002 kJ / 480 kCal