Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostad kyckling, syrlig gurka och sötpotatispuré

Får vi lov att fresta med ett mycket välsmakande recept på rostad kyckling med krispigt skinn, ljuvlig sötpotatispuré och syrlig gurka? En fenomenal smakkombination som passar perfekt som middag, vilken dag som helst.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala potatisarna och skär den i grova bitar och koka den mjuk i saltat vatten.
  3. Blanda kycklingen med honung, sambal oelek och salt. Lägg dem i en ugnssäker form.
  4. Stek mitt i ugnen ca 35 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt genom att skära i den. När köttsaften är klar och genomskinlig är kycklingen genomstekt.
  5. Häll av vattnet från potatisen och krossa den med en visp och rör i smetana, smaka av med salt och peppar. Lägg på ett lock och håll varmt till servering.
  6. Skiva gurkan tunt. Finriv citronskalet och pressa citronen. Hacka gräslöken. Blanda citronskal och citronsaft med olivoljan, gräslök och gurkan. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera kycklingen med sötpotatispuré och gurka.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 700 g sötpotatis
  • 2 bakpotatisar
  • salt och svartpeppar
  • 6 kycklingklubbor
  • 2 msk flytande honung
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 dl smetana
  • 1 gurka
  • 1 citron (skal och 1 msk pressad citronsaft)
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 kruka gräslök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1537 kJ / 367 kCal