Rostad kyckling, syrlig gurka och sötpotatispuré

5
3
Rostad kyckling, syrlig gurka och sötpotatispuré

Får vi lov att fresta med ett mycket välsmakande recept på rostad kyckling med krispigt skinn, ljuvlig sötpotatispuré och syrlig gurka? En fenomenal smakkombination som passar perfekt som middag, vilken dag som helst.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2013

Rostad kyckling, syrlig gurka och sötpotatispuré

Ingredienser

4 portioner
ca 700 g sötpotatis
2 bakpotatisar
salt och svartpeppar
6 kycklingklubbor
2 msk flytande honung
1/2 tsk sambal oelek
1 dl smetana
1 gurka
1 citron (skal och 1 msk pressad citronsaft)
1 msk olivolja
1/2 kruka gräslök

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Agneta

2013-03-03

Det här var jättegott! Kommer absolut göra det igen! Gurkan var toppen! Gillar för övrigt kyckling i alla former, även med ben, vilket blir saftigare.

Redaktionen

2013-02-21

Hej Roger! Tack för dina synpunkter. I ICA Matkassen arbetar vi med mat från hela djuret. Detta för att vi vill visa att det finns mer på ett djur än bara filébitarna. Vi vill bidra till en klimatsmart matlagning och detta är ett steg i den processen. Vi har förståelse för att vissa föredrar filébitar men vi har även kunder som tycker att benbitarna är den saftiga och godare delen av kycklingen. Om du vill undvika de rätter där ben förekommer rekommenderar vi dig att kika in på ICA.se i förväg för att se vilka recept som kommer i framtiden.

Roger

2013-02-17

Sluta med kycklingklubbor. Det är ingen mat, bara ben! Maträtter med kycklingfilé är bra.

Näringsvärde per portion

Energi 1537 KJ / 367 kCal
Fett 12.4 g
Kolhydrater 27.9 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden