Rostad kyckling, syrlig gurka och sötpotatispuré
Får vi lov att fresta med ett mycket välsmakande recept på rostad kyckling med krispigt skinn, ljuvlig sötpotatispuré och syrlig gurka? En fenomenal smakkombination som passar perfekt som middag, vilken dag som helst.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2013
Ingredienser
4 portioner
ca 700 g sötpotatis
2 bakpotatisar
salt
svartpeppar
6 kycklingklubbor
2 msk flytande honung
1/2 tsk sambal oelek
1 dl smetana
1 gurka
1 citron (skal och 1 msk pressad citronsaft)
1 msk olivolja
1/2 kruka gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1537 KJ / 367 kCal
Fett12.4 g
Kolhydrater27.9 g
Protein33 g
Kommentarer
Det här var jättegott! Kommer absolut göra det igen! Gurkan var toppen! Gillar för övrigt kyckling i alla former, även med ben, vilket blir saftigare.
Agneta
2013-03-03Hej Roger! Tack för dina synpunkter. I ICA Matkassen arbetar vi med mat från hela djuret. Detta för att vi vill visa att det finns mer på ett djur än bara filébitarna. Vi vill bidra till en klimatsmart matlagning och detta är ett steg i den processen. Vi har förståelse för att vissa föredrar filébitar men vi har även kunder som tycker att benbitarna är den saftiga och godare delen av kycklingen. Om du vill undvika de rätter där ben förekommer rekommenderar vi dig att kika in på ICA.se i förväg för att se vilka recept som kommer i framtiden.
Redaktionen
2013-02-21Sluta med kycklingklubbor. Det är ingen mat, bara ben! Maträtter med kycklingfilé är bra.
Roger
2013-02-17