Ugnsgratinerad spätta med currystekt lök

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
1
Ugnsgratinerad spätta med currystekt lök

Ugnsgratinerad spätta med currystekt lök är en färgsprakande fiskrätt där läckerheter som rödspättafilé, sambal oelek, vispgrädde, lök, curry och ströbröd bildar en spännande smakkombination. Till spättan serveras pressad potatis, syrlig morotssallad (med rädisor och ruccola), samt citronklyftor. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2014

Ugnsgratinerad spätta med currystekt lök

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Rödspätta

800 g rödspättafilé
1 tsk sambal oelek
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 tsk salt
2 gula lökar
1 msk smör eller margarin
1 msk curry
1 msk ströbröd

Morotssallad

2 morötter
1/2 knippe rädisor
1/2 påse rucola (à 65 g)
1 citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Supergott! Rekommenderas!

Mitra

2023-03-29

Näringsvärde per portion

Energi2729 KJ / 651 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater61 g
Protein51 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Spätta meunière med gubbröra
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chilispätta med lime och cashewnötter
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta med rödlöksgremolata
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Roséspätta med caviarsås
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta meunière med hollandaise och bellaverde
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rädisor med kryddipp och sesamsalt
Betyg 3.8 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga