Ugnsgratinerad spätta med currystekt lök
Ugnsgratinerad spätta med currystekt lök är en färgsprakande fiskrätt där läckerheter som rödspättafilé, sambal oelek, vispgrädde, lök, curry och ströbröd bildar en spännande smakkombination. Till spättan serveras pressad potatis, syrlig morotssallad (med rädisor och ruccola), samt citronklyftor. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2014
Ingredienser
Rödspätta
Morotssallad
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd grädde, mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Supergott! Rekommenderas!
Mitra
2023-03-29