Ugnsgratinerad spätta med currystekt lök
Ugnsgratinerad spätta med currystekt lök är en färgsprakande fiskrätt där läckerheter som rödspättafilé, sambal oelek, vispgrädde, lök, curry och ströbröd bildar en spännande smakkombination. Till spättan serveras pressad potatis, syrlig morotssallad (med rädisor och ruccola), samt citronklyftor. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2014
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Rödspätta
800 g rödspättafilé
1 tsk sambal oelek
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 tsk salt
2 gula lökar
1 msk smör eller margarin
1 msk curry
1 msk ströbröd
Morotssallad
2 morötter
1/2 knippe rädisor
1/2 påse rucola (à 65 g)
1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2729 KJ / 651 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater61 g
Protein51 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Supergott! Rekommenderas!
Mitra
2023-03-29