Roséspätta med caviarsås

Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
0
Roséspätta med caviarsås

Roséspätta med caviarsås är en välsmakande fiskrätt med fina ingredienser som rödspättafilé, salladslök, rädisor, morot och rosépeppar. Fisken tillagas i ugn och serveras som små fiskpaket med kokt potatis, caviarsås och syrliga citronklyftor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2014

Roséspätta med caviarsås

Ingredienser

4 portioner
800 g rödspättafilé
900 g fast potatis

Roséspätta

1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 strut rädisor (à 125 g)
1 morot
2 msk smör eller margarin
salt
1 tsk rosépeppar

Caviarsås

1 citron
20 g dill
2 dl crème fraiche
75 g röd caviarmix
4 bitar aluminiumfolie eller bakplåtspapper

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2585 KJ / 616 kCal
Fett24.6 g
Kolhydrater45.8 g
Protein49.9 g

Testa liknande recept

Matjessill i papper
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spätta med dill- och citronsås
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta meunière med curryremoulad
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta meunière med hollandaise och bellaverde
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mandelstekt spätta med gräddkokt fänkål och körvel
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta meunière med oliver och salvia
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga