Roséspätta med caviarsås

Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
0
Roséspätta med caviarsås

Roséspätta med caviarsås är en välsmakande fiskrätt med fina ingredienser som rödspättafilé, salladslök, rädisor, morot och rosépeppar. Fisken tillagas i ugn och serveras som små fiskpaket med kokt potatis, caviarsås och syrliga citronklyftor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2014

Roséspätta med caviarsås

Ingredienser

4 portioner
800 g  rödspättafilé
900 g  fast potatis

Roséspätta

1/2   påse salladslök (à 125 g)
1/2   strut rädisor (à 125 g)
1   morot
2 msk  smör eller margarin
salt
1 tsk  rosépeppar

Caviarsås

1   citron
20 g  dill
2 dl  crème fraiche
75 g  röd caviarmix
4   bitar aluminiumfolie eller bakplåtspapper

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraiche till imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2585 KJ / 616 kCal
Fett24.6 g
Kolhydrater45.8 g
Protein49.9 g

Testa liknande recept

Matjessill i papper
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax och couscous i paket
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta meunière med hollandaise och bellaverde
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödspätta meunière
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta meunière med gubbröra
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta med dill- och citronsås
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga