Spätta med rödlöksgremolata
En fenomenal fiskrätt med ugnsstekt rödspättafilé och en smarrig gremolata till och du tillagar allt på under 45 minuter! Servera den smakfulla spättan med sallad av mâchesallad och rädisor, rödlöksgremolata, syrliga citronklyftor och nykokt potatis. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2014
Ingredienser
4 portioner
800 g rödspättafilé
900 g fast potatis
salt
peppar
Rödlöksgremolata
1 rödlök
1 röd peppar
20 g bladpersilja
1 citron
2 tsk rödvinsvinäger
3 msk olivolja
Sallad
1/2 knippe rädisor
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2076 KJ / 495 kCal
Fett11 g
Salt1.5 g
Kolhydrater46 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Lade rödlöksgremolatan ovanpå fisken och pressade över lite citron innan jag bakade av i ugnen, 175 C i 20 min. Blev helt ok med färskpotatis:)
Emelie
2021-07-29