Spätta med rödlöksgremolata

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
1
Spätta med rödlöksgremolata

En fenomenal fiskrätt med ugnsstekt rödspättafilé och en smarrig gremolata till och du tillagar allt på under 45 minuter! Servera den smakfulla spättan med sallad av mâchesallad och rädisor, rödlöksgremolata, syrliga citronklyftor och nykokt potatis. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2014

Spätta med rödlöksgremolata

Ingredienser

4 portioner
800 g rödspättafilé
900 g fast potatis
salt
peppar

Rödlöksgremolata

1 rödlök
1 röd peppar
20 g bladpersilja
1 citron
2 tsk rödvinsvinäger
3 msk olivolja

Sallad

1/2 knippe rädisor
65 g mâchesallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Lade rödlöksgremolatan ovanpå fisken och pressade över lite citron innan jag bakade av i ugnen, 175 C i 20 min. Blev helt ok med färskpotatis:)

Emelie

2021-07-29

Näringsvärde per portion

Energi2076 KJ / 495 kCal
Fett11 g
Salt1.5 g
Kolhydrater46 g
Protein48 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Chilispätta med lime och cashewnötter
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta meunière med gubbröra
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med potatis
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spätta med dill- och citronsås
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta meunière med curryremoulad
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödspätta meunière
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga