Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spätta med rödlöksgremolata

En fenomenal fiskrätt med ugnsstekt rödspättafilé och en smarrig gremolata till och du tillagar allt på under 45 minuter! Servera den smakfulla spättan med sallad av mâchesallad och rädisor, rödlöksgremolata, syrliga citronklyftor och nykokt potatis. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spättan.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Koka potatisen i saltat vatten.
  4. Rulla ihop spättafiléerna och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda dem med salt och peppar. Stek dem mitt i ugnen ca 10 minuter.
  5. Rödlöksgremolata: Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Hacka persiljan. Skölj och riv skalet av citronen och skär den i klyftor.
  6. Blanda citronskal, lök, chili, persilja, vinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  7. Sallad: Ansa och skiva rädisorna och blanda med salladen.
  8. Servera spättan med sallad, rödlöksgremolata, citronklyftor och potatis.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g rödspättafilé
  • 900 g fast potatis
  • salt och peppar
Rödlöksgremolata
  • 1 rödlök
  • 1 röd peppar
  • 20 g bladpersilja
  • 1 citron
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
Sallad
  • 1/2 knippe rädisor
  • 65 g mâchesallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1884 kJ / 450 kCal