Spätta med rödlöksgremolata

3
1
Spätta med rödlöksgremolata

En fenomenal fiskrätt med ugnsstekt rödspättafilé och en smarrig gremolata till och du tillagar allt på under 45 minuter! Servera den smakfulla spättan med sallad av mâchesallad och rädisor, rödlöksgremolata, syrliga citronklyftor och nykokt potatis. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2014

Spätta med rödlöksgremolata

Ingredienser

4 portioner
800 g rödspättafilé
900 g fast potatis
salt och peppar

Rödlöksgremolata

1 rödlök
1 röd peppar
20 g bladpersilja
1 citron
2 tsk rödvinsvinäger
3 msk olivolja

Sallad

1/2 knippe rädisor
65 g mâchesallad

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Emelie

2021-07-29

Lade rödlöksgremolatan ovanpå fisken och pressade över lite citron innan jag bakade av i ugnen, 175 C i 20 min. Blev helt ok med färskpotatis:)

Näringsvärde per portion

Energi 2076 KJ / 495 kCal
Fett 11 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 46 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden