Chilispätta med lime och cashewnötter
Gör en klassisk husmanskost med en modern twist med detta härliga fiskrecept. Tillaga din chilifisk under ett täcke av bland annat cashewnötter, het sambal oelek samt blomkål innan du avnjuter din spätta tillsammans med ris eller gryn.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2011
Ingredienser
4 portioner
600 g frysta, tinade rödspättafiléer
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
smör eller margarin till formen
1 vitlöksklyfta
1 dl neutrala cashewnötter
50 g smör
1/2 dl ströbröd
1/2 - 3/4 tsk sambal oelek
finrivet skal och juice av 1 tvättad lime
1 blomkålshuvud
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
3 dl valfritt ris eller gryn
1/2 kruka hackad bladpersilja till garnering
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd utan gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Piffigt med pilaffris till: Fräs 1/2 hackad gul lök mjuk i olja. Låt 3 dl ris fräsa med mot slutet. Tillsätt i 1 smulad buljongtärning eller 1 1/2 msk konc fond och ca 6 dl vatten. Koka klart under lock. Receptet är för 4 port.
Har du lagat receptet?
Kommentarer