Chilispätta med lime och cashewnötter

Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
0
Chilispätta med lime och cashewnötter

Gör en klassisk husmanskost med en modern twist med detta härliga fiskrecept. Tillaga din chilifisk under ett täcke av bland annat cashewnötter, het sambal oelek samt blomkål innan du avnjuter din spätta tillsammans med ris eller gryn.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2011

Chilispätta med lime och cashewnötter

Ingredienser

4 portioner
600 g  frysta, tinade rödspättafiléer
1 1/2 tsk  salt
2 krm  peppar
smör eller margarin till formen
1   vitlöksklyfta
1 dl  neutrala cashewnötter
50 g  smör
1/2 dl  ströbröd
1/2 - 3/4 tsk  sambal oelek
finrivet skal och juice av 1   tvättad lime
1   blomkålshuvud
1   ask körsbärstomater (à 250 g)
3 dl  valfritt ris eller gryn
1/2   kruka hackad bladpersilja till garnering

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd utan gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Piffigt med pilaffris till: Fräs 1/2 hackad gul lök mjuk i olja. Låt 3 dl ris fräsa med mot slutet. Tillsätt i 1 smulad buljongtärning eller 1 1/2 msk konc fond och ca 6 dl vatten. Koka klart under lock. Receptet är för 4 port.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Sötsyrlig mangogryta
Betyg 2.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chilifisk med cashewnötter
Betyg 4.4 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med potatis
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Purjofylld spätta med oliver och tomat
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta meunière med hollandaise och bellaverde
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spätta meunière med gubbröra
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga