Chilispätta med lime och cashewnötter

Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
0
Chilispätta med lime och cashewnötter

Gör en klassisk husmanskost med en modern twist med detta härliga fiskrecept. Tillaga din chilifisk under ett täcke av bland annat cashewnötter, het sambal oelek samt blomkål innan du avnjuter din spätta tillsammans med ris eller gryn.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2011

Chilispätta med lime och cashewnötter

Ingredienser

4 portioner
600 g frysta, tinade rödspättafiléer
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
smör eller margarin till formen
1 vitlöksklyfta
1 dl neutrala cashewnötter
50 g smör
1/2 dl ströbröd
1/2 - 3/4 tsk sambal oelek
finrivet skal och juice av 1 tvättad lime
1 blomkålshuvud
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
3 dl valfritt ris eller gryn
1/2 kruka hackad bladpersilja till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Sötsyrlig mangogryta
Betyg 2.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spätta meunière med gubbröra
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chilifisk med cashewnötter
Betyg 4.4 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med potatis
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödspätta meunière
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsgratinerad spätta med currystekt lök
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga