Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Chilispätta med lime och cashewnötter

Gör en klassisk husmanskost med en modern twist med detta härliga fiskrecept. Tillaga din chilifisk under ett täcke av bland annat cashewnötter, het sambal oelek samt blomkål innan du avnjuter din spätta tillsammans med ris eller gryn.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Torka av spättafiléerna och krydda dem med salt och peppar runtom. Rulla ihop varje filé och lägg dem tätt med skarven nedåt i en smord, ugnssäker form, ca 20 x 30 cm (för 4 port).
  3. Skala och finhacka vitlöken. Grovhacka cashewnötterna. Smält smöret i en kastrull. Rör i vitlök, cashewnötter, ströbröd, sambal oelek, limeskal och limejuice. Fördela blandningen över fisken.
  4. Ansa blomkålen och skär den i mindre buketter. Dela tomaterna. Lägg blomkål och tomater runtom fisken. Tillaga i mitten av ugnen 20–25 minuter. Täck ev med folie mot slutet så det inte bränns. Koka under tiden valfritt ris eller gryn enligt anvisning på paketet.
  5. Strö över persilja på fisken. Servera med grönsakerna och valfritt kokt ris eller gryn.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd utan gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Tips

Piffigt med pilaffris till: Fräs 1/2 hackad gul lök mjuk i olja. Låt 3 dl ris fräsa med mot slutet. Tillsätt i 1 smulad buljongtärning eller 1 1/2 msk konc fond och ca 6 dl vatten. Koka klart under lock. Receptet är för 4 port.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(7)

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g frysta, tinade rödspättafiléer
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • smör eller margarin till formen
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl neutrala cashewnötter
  • 50 g smör
  • 1/2 dl ströbröd
  • 3/4 tsk sambal oelek
  • finrivet skal och juice av 1 tvättad lime
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 3 dl valfritt ris eller gryn
  • 1/2 kruka hackad bladpersilja till garnering
Lägg till i inköpslistan